Reteta vegetariana de lasagna bogata in fier Skip to main content
Reteta vegetariana de lasagna bogata in fier

Pentru a suplimenta aportul de fier, prepara o lasagna din mai multe legume, printre care si spanac.
 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara 4 portii de lasagna vegetariana:

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 vanata
  • 150 g de ciuperci maruntite
  • 4 ardei grasi rosii copti si maruntiti
  • 700 g de bulion
  • o ceapa si 2-3 catei de usturoi maruntiti
  • 8-10 foi de lasagna cumparate
  • 400 g de spanac congelat
  • 250 g de ricotta
  • 25 g de parmezan
  • 25 g de muguri de pin

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Citeste: 5 SURSE BOGATE IN PROTEINE, IDEALE PENTRU VEGETARIENI

Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Caleste vanata tocata marunt pret de 5 minute, apoi pune-o intr-un bol. Caleste si ciupercile in uleiul deja incins, iar dupa ce acestea capata o nuanta aurie, adauga ardeii rosii copti si vanata sotata. Pune jumatate din acest amestec intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, caleste ceapa si usturoiul, apoi adauga bulionul si opreste focul. Pune jumatate din cantitatea de bulion peste amestecul de legume din tava. Acopera stratul de bulion cu foi de lasagna. Completeaza cu legumele ramase, cu bulionul ramas si cu inca un strat de foi de lasagna.

Citeste: ALIMENTE VEGETARIENE CARE CONTIN MAI MULT FIER DECAT CARNEA

Scurge spanacul dezghetat si amesteca-l cu ricotta si cu jumatate din cantitatea de parmezan. Pune acest amestec deasupra lasagnei, apoi pune si parmezanul ramas si mugurii de pin si introdu tava la cuptor.

Lasa lasagna la cuptor pret de 30 de minute, apoi serveste-o acompaniata de salata verde.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook