Risotto satios din arpacas, spanac si ciuperci Skip to main content
Risotto satios din arpacas, spanac si ciuperci

Prepara un risotto, insa nu din orez, ci din arpacas. Gustul acestui preparat te va surprinde in mod placut asa ca da-i o sansa. Fibrele din arpacas vor mentine senzatia de satietate pentru o perioada indelungata, in timp ce spanacul va asigura necesarul de fier.

Pentru a prepara acest risotto ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 cepe frantuzesti tocate marunt
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 lingura de frunze proaspete de cimbru, tocate marunt
  • 300 g de ciuperci, taiate felii
  • 300 g de arpacas
  • 200 ml de apa
  • 1 litru de supa de legume
  • 200 g de spanac
  • 40 g de parmezan vegan

Citeste: DESERT AYURVEDIC DE SEZON: PARA IN CRUSTA CROCANTA CU GHIMBIR

Incinge uleiul intr-o tigaie, apoi caleste ceapa in jur de 6-7 minute. Adauga apoi si usturoiul, alaturi de cimbru si ciuperci, si lasa-le sa se gateasca 5 minute, inainte de a adauga arpacasul. Amesteca viguros, apoi completeaza cu cei 200 ml de apa. Dupa ce apa se evapora aproape de tot, pune supa de legume si gateste risotto-ul la foc mic, amestecand ocazional, timp de 45-50 de minute. Adauga spanacul si parmezanul, iar dupa alte 5 minute, opreste focul.

Serveste risotto-ul asezonat cu ierburi aromatice, sare si piper.

Comenteaza cu Facebook