Salată de conopidă - Rețetă Ayurvedă Skip to main content
Salată de conopidă - Rețetă Ayurvedă

Rețeta de salată de conopidă este ușoară și delicioasă. Păstrează aroma naturală a conopidei, fiind bine echilibrată de condimente și lămâie.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mărișoară
  • 2 căței de usturoi
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt
  • 1 linguriță semințe Jeera (chimion)
  • 1 linguriță semințe de Nigella (semințe de fenicul) – opțional
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • ½ lingurița turmeric
  • 1 vârf linguriță Hing
  • 1 linguriță coriandru macinat
  • 1 linguriță Basic Garam Masala
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui sau trei linguri Ghee topit
  • Suc de la ½ lămâie
  • 1 mână mentă proaspătă
  • 1 legătură pătrunjel verde sau mărar
  • 1 linguriță sare

 

Modalitate de preparare:

Conopida se taie buchețele, se spală și se pune într-o oală cu apă clocotită, peste care se adaugă 1 linguriță de sare și ¼  linguriță turmeric. Se fierb pentru 10-15 minute, până conopida este suficient de fiartă, fără însă a se fărâmița. După ce conopida este fiartă se scurge apa și se pune într-un castron să se răcorească.

Se curăță usturoiul și ghimbirul și se mixează împreună cu menta, pentru câteva secunde.

CITEȘTE: Tarka - aromele indiene în bucătărie ta

Se prepară Tarka. Se încălzește bine uleiul/Ghee într-o tigaie mică, la foc mediu. Când uleiul este suficient de fierbinte se toarnă toate semințele, se acoperă cu un capac și se lasă pentru 5-10 secunde până când acestea încep să pocnească. Se adaugă Hing și amestecul de usturoi, ghimbir și mentă. Se sotează împreună pentru 30 secunde.

CITEȘTE: Ghid ayurvedic de primavara: lista de alimente, stil de viata, asane

Tarka se toarnă peste conopidă. Se sărează și se asezonează cu lămâie și pătrunjel/mărar. Se mănâncă imediat.

Comenteaza cu Facebook