Shirdi Sai Baba, liderul spiritual care a impacat hindusii si musulmanii Skip to main content
Shirdi Sai Baba, liderul spiritual care a impacat hindusii si musulmanii

Shirdi Sai Baba a fost un lider spiritual renumit, pe care adeptii sai il considerau ca fiind o incarnare a Zeului Shiva. Printre adeptii sai s-au numarat atat hindusii, cat si musulmanii asta pentru ca si invataturile sale imbina elemente si ritualuri din lumea hindusa cu elemente din lumea musulmana. Sai Baba a criticat intodeauna impartirea oamenilor in functie de religie, indemnandu-si adeptii sa ignore conventiile impuse de societate.

In timpul vietii sale, Sai Baba si-a concentrat atentia asupra constientizarii de sine si a criticat asupru iubirea fata de lucrurile perisabile, materiale. Invataturile sale indeamna la iubire, moralitate, iertare, generozitate, caritate, pace interioara si devotament fara de Dumnezeu si gurul ales.

“Daca esti bogat, fii umil. Plantele se indoaie atunci cand au fructe.

Cheluieste banii caritabil, fii generos insa nu extravagant.

Orice creatura iti iese in cale, fie ea umana sau nu, trateaz-o cu consideratie – observa divinul in fiinta umana.

Exista un perete care separa sinele de cel de langa tine – distruge acest perete” – Shirdi Sai Baba

Citeste: VIAȚA LUI MILAREPA, CEL MAI CUNOSCUT ASCET TIBETAN

Shirdi Sai Baba a trait intr-un sat din India denumit Shirdi – de aici si numele acestuia. Imbracat mereu in haine simple si deloc preocupat de natura materiala a lucrurilor, putea fi confundat cu usurinta cu un cersetor. Acesta a locuit intr-o moschee abandonata, fara acoperis, iar hrana si-o procura de la oamenii din sat. Sai Baba devenise insa renumit pentru abilitatea de a “arde” karma tuturor care veneau si cereau acest lucru. In interiorul moscheei in care locuia, Sai Baba mentinea in permanenta un foc aprins – dhuni, cunoscut si sub denumirea de foc sacru. De fiecare data cand oamenii veneau la el in cautarea de raspunsuri, solutii si ghidare, Sai Baba le oferea cate

Acesta avea, de asemenea, abilitati tamaduitoare si oferea sfaturi de pret pe care cei aflati in nevoie le cereau.

Pana pe 15 octombrie 1918, cand a plecat din aceasta lume, Sai Baba a facut o serie de miracole. In memoria sa, adeptii au construit in templu in Shirdi, templu care ii gazduieste ramasitele omenesti.

Comenteaza cu Facebook