Solstițiul de vară – lumina din interior Skip to main content
solstitiu-vara

Solstițiul de vară se apropie, reamintindu-ne să celebrăm soarele și lumina din interior. În ziua de 21 iunie, Soarele ajunge pe punctul cel mai înalt al cerului, deci vom avea cea mai lungă zi din an. Acest moment marchează a doua fază a călătoriei Pământului în jurul Soarelui, care începe cu echinocțiul de primăvară.

De mii de ani, oamenii celebrează alinierea cu Soarele, multe din edificiile antice fiind create în așa fel încât să se alinieze cu cele patru faze ale soarelui, de exemplu piramidele din Egipt sau Stonehenge.

Solstițiul de vară este celebrat întotdeauna la începutul sezonului zodiei Racului, amintindu-ne să mutăm atenția în interior, în așa fel încât să găsim energia de a prospera și de a evolua. Solstițiul, este, în esență, un timp de așteptare al transformării energiei și a “semințelor” plantate în primăvară. Dacă primăvara reprezintă acțiunea, vara reprezintă răbdarea. Este nevoie să dezvoltăm încrederea și credința că intențiile setate în urmă cu câteva luni au fost corecte, chiar dacă nu par să fie așa momentan. În aceste momente, este setat cursul vieții noastre în toamna și iarna acestui an.

Citește și: Solstițiul de vară – Echilibrarea Pitta (yogasat.ro)

Solstițiul de vară reprezintă tranziția de la acțiune la hrănire, exact ceea ce ne oferă Soarele pe parcusul întregii veri, atât în plan fizic, în ceea ce privește recoltele, cât și în plan subtil, în călătoria noastră interioară din întuneric spre lumină. Vara este o aducere aminte a faptului că suntem celule ale aceluiași organism, astfel că este bine să avem grijă și de cei din jurul nostrum, să devenim o sursă de inspirație și de creștere. Acesta este ritmul firesc al naturii. Noile începuturi se nasc în perioade aparent nesigure. Este ceva normal ca în aceste momente să apară anxietatea sau grijile și nesiguranța, iar transformările mari mai pot scoate la iveală umbre mari, un întuneric care poate pune stăpânire pe mintea noastră, atât în plan individual cât și în plan colectiv.

Din punct de vedere energetic, se produce o schimbare în conștiință, un salt care durează de la momentul Solstițiului și până la echinocțiul de toamnă.

Practica de Solstițiu

Cele patru puncte cardinale reprezintă anotimpurile și sunt corespondente Echinocțiilor și Solstițiilor. Prin recunoașterea puterii lor, ne putem lăsa ghidați de ele și ne putem alinia cu ritmul divin și ciclul naturii. Practica pe cele patru puncte cardinale poate fi făcută oricând pe timpul zilei, însă are cele mai mari beneficia atunci când este făcută la răsărit.

Citește și: Obstacolele omului modern în meditație – partea I (yogasat.ro)

Începe prin a poziționa patru lumânări în cele patru puncte cardinale. Înainte de a începe practica, setează-ți intenția de a primi ghidaj și intuiție și de a deschide toate porțile conștiinței. Aprinde fiecare lumânare în parte, orientat spre punctul cardinal respectiv, meditând la energia pe care o primești din acel punct. Permite-i informației șă intre, apoi continuă practica în toate direcțiile.

  • Estul este reprezentat de primăvară și noi începuturi. Meditează la ultimele trei luni, la ce proiecte ai început atunci și ce oportunități s-au ivit în acest interval în viața ta.
  • Sudul reprezintă vara, odihna, găsirea scopului și a direcției. Meditează asupra înțelesului vieții tale și unde este nevoie să îți focalizezi atenția și să îți rafinezi energia.
  • Vestul este reprezentat de toamnă, atunci când Soarele apune, este mai slab, ceea ce te va duce cu atenția spre interior, spre detoxifiere fizică și, mai ales mentală. Cere ghidare și înțelepciune pentru ști când să renunți la ceea ce nu te mai servește.
  • Nordul reprezintă iarna, înțelepciunea și protecția. Cere ghidarea de care ai nevoie pentru călătoria ta interioară. Poți medita asupra descendenței tale și a parcusului energetic de-a lungul vieților tale.

Solstițiul de vară este un moment încărcat de energie solară, în care intențiile setate sunt foarte importante. Este bine să le setezi conform energiei perioadei, spre hrănire, răbdare și încredere. De asemenea, este un moment excellent pentru a exprima și manifesta recunoștință pentru ceea ce ai ai deja în viața ta, precum și pentru toate evenimentele importante ale vieții tale de până acum. Oricum ai decide să celebrezi ziua de Solstițiu, asigură-te că ieși măcar câteva minute în razele soarelui, în așa fel încât să te cufunzi cu totul în lumina lui.  

 Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook