Supa ayurvedica pentru echilibrat Muladhara Skip to main content
Supa ayurvedica pentru echilibrat Muladhara

O reteta ayurvedica pentru echilibrarea chakrei radacina, Muladhara. Ingredientele influenteaza toate cele sapte centre majore de energie. Aceasta supa are efect de remediu natural si delicios din plante.

CITESTE RETETA VEGANA: NOODLES CU AROMA DE PORTOCALE SI SUSAN

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de cocos sau de masline
  • 1 ceapa galbena, medie sau 1 bulb de fenicul, maruntite
  • 4 catei de usturoi, tocati (optional, se reduc sau se elimina din reteta pentru cei la care predomina pitta)
  • 2-3 linguri pasta curry rosu thailandez, vegana (optional, se elimina din reteta pentru cei la care predomina pitta)
  • 2 lingurite de coriandru
  • 1 lingurita de chimion
  • ¼ lingurita de sare de mare
  • ¼ lingurita de boia (se elimina din reteta pentru cei la care predomina pitta)
  • 900 gr dovleac placintar, decojit, fara seminte si taiat in bucati mici
  • ½ cana de fulgi de cocos mari, neindulciti, pentru decor
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie verde (lime)
  • ½ de cana de lapte de cocos nedegresat
  • Pentru decor si servire: ¼ de cana de frunze de coriandru, maruntite

CITESTE DESERT SANATOS: BUDINCA DE PAINE, CU MERE SI SCORTISOARA

Preparare:

Intr-o oala mare, se incalzeste uleiul la foc mediu. Se adauga ceapa, usturoiul, pasta de curry, coriandrul, chimionul, sarea si boia. Se amesteca pentru omogenizare, amestecul se gateste aproximativ 5 minute, pana cand ceapa devine transparenta.

Se adauga dovleacul si se lasa pe foc un minut. Se toarna supa de legume si se aduce la punctul de fierbere. Apoi, se reduce focul si se lasa la clocotit pana se inmoaie dovleacul, cam 15-20 min.

In timp ce se prepara supa, se prajesc putin fulgii de cocos. Se pun intr-o tigaie, la foc mic. Se amesteca frecvent, pana cand devin aurii maronii la margini. Se iau de pe foc.

De indata ce s-a inmuiat dovleacul, se ia supa de pe foc si se lasa putin la racit. Apoi, se mixeaza la blender pana devine supa crema, de consistenta unui piure. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine in supa. Se serveste garnisita cu lapte de cocos, fulgi de nuca de cocos si frunze proaspete de coriandru.

 

*In luna februarie a anului 2019 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

 

Comenteaza cu Facebook