Skip to main content
Tehnica EASY de concentrare mentala

Denumirea tehnicii de concentrare EASY este un acronim ce provine de la cele 4 principii importante: embrace (imbratisarea), acceptance (acceptarea), surrender (cedarea, predarea) si yield (dedicarea, oferirea).

Aceste principii sunt prezentate intr-o ordine aleatorie, nu conteaza cand reusesti sa respecti unul dintre ele, important e sa ajungi la performanta de a le respecta pe toate. In acel moment, vei reusi sa te concentrezi mai usor.

Embrace – imbratisarea

Aceasta imbratisare face referirea la imbratisarea tuturor gandurilor, starilor si experientelor trecute si prezente. In timp ce incerci sa te concentrezi asupra unei stari ori chiar asupra unui task, nu te revolta, ci accepta tot ce se petrece in jur si tot ce simti.

Citeste: Meditatia cu mantra OM - cum se practica si ce efecte are

Acceptance – acceptarea

Dupa ce iti imbratisezi starile, accepta-le. Accepta faptul ca orice se intampla, se intampla si trebuie luat ca atare. Asadar, vei accepta gandurile fericite, pe cele triste, starea de somnolenta, nelinistea. Nu opune rezistenta in fata acestora pentru ca vei accentua aceste ganduri si stari.

Surrendercedarea

Pe langa imbratisare si acceptare, e important sa cedezi, sa te predai cu toata fiinta practicii gandului asupra caruia te concentrezi, fara sa iti creezi asteptari. Nu iti propune nimic in ceea ce priveste concentrarea, ci experimenteaz-o asa cum este, cu toate gandurile, emotiile, angoasele si zgomotele interioare si exterioare.

Yield – oferirea

Este important sa te oferi cu toata fiinta gandului asupra caruia iti concentrezi atentia, sa fii deschis la orice urmeaza sa se intample. De fiecare data cand te surprinzi incercand sa  controlezi cu orice pret modul in care se desfasoara acest proces, aminteste-ti de tehnica EASY.

 

*Acestea nu sunt tehnici de meditatie, ci mai degraba tehnici de concentrare mentala asupra unui gand.

Daca vrei sa te indrume un instructor cu experienta astfel incat sa reusesti sa decodezi mai usor tainele meditatiei, vino la workshop-ul de meditatie organizat de Hatha Yoga Seva pe 24 noiembrie. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, intra aici.

Comenteaza cu Facebook