Top cele mai citite articole in 2017 pe YogaSat Skip to main content
Top cele mai citite articole in 2017 pe YogaSat

Citeste topul celor mai citite articole publicate pe YogaSat in anul ce a trecut, pentru a afla ce subiecte au reprezentat interes pentru majoritatea cititorilor.

  1. Osho demonteaza mitul gandirii pozitive - Gandirea pozitiva a devenit un laitmotiv al zilelor noastre. La televizor auzi ca trebuie sa gandesti pozitiv, in carti citesti asta si pana si prietenii iti spun sa fii mai pozitiv pentru a atrage succesul. Osho, filozof si lider spiritual de renume al secolului al XX-lea, este de parere ca gandirea pozitiva nu ne aduce niciun beneficiu, ba este chiar daunatoare. Citeste mai mult aici.
  2.  Alimente vegetariene care contin mai mult fier decat carnea - Exista idei preconcepute potrivit carora persoanele care nu consuma carne vor suferi de deficit de fier. Ei bine, specialistii ne contrazic, prezentand o lista de alimente care au un continut de fier mai ridicat decat carnea. Citeste mai mult aici.
  3. Alimente care sporesc flexibilitatea - Flexibilitatea se află în strânsă legătură cu starea noastră de sănătate. Cu cât trupul este mai flexibil, cu atât prana, energia vitală, circulă mai ușor pe meridianele energetice. De asemenea, flexibilitatea crescută îmbunătățește circulația sanguină, fluxul limfatic și absorbția nutrienților. Pentru a-ți spori rapid flexibilitatea, poți consuma alimente care au capacitatea de a crește flexibilitatea – Iată ce alimente au această capacitate. Citeste mai mult aici.
  4. Mantra “OM”: semnificatie, efecte si indicatii - Cu mantra “Om” încep și se termină majoritatea sesiunilor de yoga. Vibrația puternică a acestei formule sacre asigură o meditație reușită, contribuind la sincronizarea respirației cu gândurile și posturile fizice. Citeste mai mult aici.
  5. Dieta unui yoghin: 10 alimente favorite si 10 de evitat -  Dieta unui yoghin oferă organismului nutrienții de care are nevoie, îl energizează, facilitează digestia, asigură o minte limpede și putere de concentrare și îmbunătățește memoria. Alimentația nesănătoasă nu numai că îmbolăvește trupul, însă îngreunează gândirea și ucide, treptat, spiritul. Citeste mai mult aici.
  6. 5 asane benefice pentru durerile de coccis - Coccisul este osul de la baza coloanei vertebrale, alcatuit din 4 vertebre unite. Durerile de coccis pot aparea din cauza unui stil de viata sedentar, care implica multe ore de stat pe scaun, din cauza herniei de disc sau din pricina unei fracturi. Exista o serie de asane care amelioreaza sau chiar trateaza durerea din zona sacrala – iata despre ce asane este vorba! Citeste mai mult aici.
  7. Meniu ayurvedic pentru o saptamana curativa - Organismul tău are nevoie de o detoxifiere? Asta nu înseamnă că trebuie să ții diete de detox nesănătoase, bazate numai pe sucuri bogate în zaharuri, care nu îți aduc beneficiile la care speri. Încearcă un meniu de detoxifiere de o săptămână, bazat pe preparate ayurvedice, care reglează funcțiile organismului, reechilibrează pH-ul și contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Citeste mai mult aici.
  8. Karma: 10 legi care iti vor schimba perceptia asupra vietii - Karma provine din sanscrita si inseamna “actiune”, insa este folosit pentru a denumi conceptul filozofic potrivit caruia fiecare actiune, fie ea de natura fizica, mentala sau spirituala, are o consecinta. Citeste mai mult aici.
  9. Adevaratul sens al salutului Namaste - Namaste este cea mai comună formă de salut folosită în India, atât în momentul întâlnirii, cât și la despărțire, pe post de “la revedere”. In esență, “Namaste” semnifică încrederea într-o forță divină, pe care o regăsim în fiecare dintre noi, și care este situată în chakra inimii – Anahata. Citeste mai mult aici.
  10. Interviu Val Voicu: “Asistam la un fenomen contradictoriu cu principiile yoga: industrializarea acestei practici - Yoga a devenit o industrie si este promovata din ce in ce mai mult ca fiind o practica lipsita de spiritualitate. Din nefericire, studiourile de yoga s-au inmultit, insa este vorba despre studiouri care promoveaza yoga in scopuri pur financiare, fara sa puna accent pe esenta acestei practici. A face din yoga un business contravine principiilor Yama si Niyama. Citeste mai mult aici.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook