Skip to main content
tort-raw-fructe

Vrei să încerci un dulce fără gluten și zaharuri? Indiferent că ești vegan sau doar vrei să testezi ceva nou îți recomandăm acest tort raw care îți va bucura papilele gustative. ;)

Ingrediente (pentru o tavă rotundă cu diametru de 15 cm și 4 cm înălțime):

Pentru blat:

100 grame alune de pădure deja hidratate (minim 12 ore)

3 curmale mari și moi fără sâmbure (au cântărit  aproximativ 60 grame)

2 linguri fulgi de cocos (aproximativ 20 grame)

pastă de vanilie sau conținutul unui băț de vanilie

Citește și: 3 deserturi ayurvedice, gustoase și sănătoase

Pentru cremă:

200 grame de caju deja hidratat (minim 3 - 4 ore) 

5 linguri de lapte de cocos (aproximativ 190 grame)

8-10 căpșuni proaspete sau congelate

50 grame afine proaspete sau congelate

1-2 linguri de sirop de agave

coacăze și afine pentru decorat (aproximativ 200 grame de fructe proaspete)

Preparare:

Pentru blat se pune alunele de pădure în robotul cu lama în S și mixăm până se mărunțesc, apoi se pun fulgii de cocos și pasta de vanilie, amestecăm în robot, iar la final se pun curmalele tăiate bucăți și se mixează până se mărunțesc și începe să se formeze bulgări din compoziție.

Aluatul din nuci mărunțite și curmale format în robotul de bucătărie are tendința de a se aduna datorită curmalelor care au rol de liant.

Important! dacă ați luat curmale mai uscate, le puteți hidrata ½ oră înainte de a le folosi.

Când compoziția este gata se așeză în tavă și se presează bine pentru a obține un strat ferm.

Crema de cocos se obține mixând foarte bine nucile caju în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi turnați laptele de cocos și îndulcitorul lichid. Se mixează pentru omogenizare.

Se toarnă jumătate de compoziție în tavă peste blat și se adaugă căpșunile și afinele pe toată suprafața. Se toarnă apoi restul de cremă de cocos. Se ornează cu afine și coacăze proaspete și se dă la congelator pentru câteva ore.

Tips! Înainte de a servi tortul, se scoate de la congelator și îl puteți lăsa la frigider pentru o decongelare lentă, astfel evităm ca din preparat să se scurgă mai repede apa.

Poftă bună!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.

Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook