Interviu Violeta Buda: „Practica meditației îmi aduce de fiecare dată aminte de valoare pe care o au momentele de liniște.” Skip to main content
copii-yoga

Violeta Buda predă Yoga de este certificată ca și instructor de yoga de 3 ani de către Școala Sivananda Yoga din Polonia. Yoga i-a readus armonia în ritmul vieții alert, acceptarea și curiozitatea de a se întoarce în corp cât mai des posibil. Pe lângă clasele de yoga private și de grup și-a extins activitatea și în grădinițe și companii.

Aflați mai multe despre Violeta din interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Prima interacțiune pe care am avut-o cu yoga a fost acum 5 ani, când m-am îndreptat către această practică cu intenția de a-mi vindeca corpul. Am fost pasionată de dans și am predat Zumba Fitness o perioadă, după care organismul mi-a cerut să încetinesc puțin ritmul, să fac o schimbare.

Mi-am luat acreditarea în Polonia, am urmat cursurile din cadrul școlii Sivananda Yoga iar anul acesta se împlinesc 3 ani de când am absolvit.

Yoga m-a ajutat să descopăr ceea ce pot și mai ales ceea ce nu pot să fac cu corpul și cu mintea mea. Mi-a adus mai multă cunoaștere și conștientizare de sine. Mi-a adus acceptare a ceea ce sunt. Mi-a trezit curiozitatea de mă întoarce în corp cât mai des posibil, de a observă și de a analiză ceea ce îmi transmite. M-a învățat să respir și m-a invitat la conexiune.

Image

Yoga mi-a influențat modul de viață – nu spun că l-a schimbat complet – pentru că am rămas în continuare ancorată în ritmul cotidian alert, însă am inclus această practică în toate activitățile pe care le desfășor. Pe saltea încerc să fiu pentru mine de cel puțin 3 ori pe săptămâna, uneori mai des, alteori mai rar. Cred cu tărie însă că practică yoga nu ar trebui limitată doar la ce se întâmplă acolo. Prin tehnicile pe care le experimentăm ne cultivăm starea de prezența prin care ne putem bucură de tot ceea ce trăim – de lucrurile care ne înconjoară, de relațiile cu cei din jur. Practica meditației îmi aduce de fiecare dată aminte de valoare pe care o au momentele de liniște. Aproape în fiecare zi îmi acord timp să stau cu mine - să respir și să îmi antrenez capacitatea de a rămâne focusată.

Inspirația mi-o găsesc urmărind diverși instructori din străinătate, însă nu am un maestru către care aspir. Apreciez evoluția și diversitatea din această ramură pentru că îmi oferă posibilitatea de a găsi noi perspective de fiecare dată. Îmi dau voie să rămân curioasă și să explorez ceea ce rezonează cu mine la momentul respectiv.

Image

Pe lângă clasele de grup și cele private pe care le desfășor, activitatea mea s-a extins și în școli, grădinițe și locuri de muncă. Stresul și agitația din exterior sunt resimțite de fiecare dintre noi, fie că suntem adulți sau copii. Tehnicile folosite în yoga – posturile, exercițiile de respirație, meditația – vin cu un aport considerabil în ceea ce înseamnă eficientizarea modalității de gestionare a stimulilor externi.

Sunt de părere că învățând să ne ascultăm corpul, să respirăm corect și să ne menținem starea de prezență vom fi capabili să ducem o viață mai sănătoasă într-un mod autentic și sustenabil. ”

 

Mulțumim Violeta. Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

 

 

 

Comenteaza cu Facebook