12 antreprenori celebri care au ales meditația Skip to main content
jerry-seinfeld

Ca în orice domeniu, și în cel al antreprenoriatului sunt discuții aprinse cu privire la modalitățile de dezvoltare personală și creștere a productivității. Unii spun că ai nevoie de cafea, unii că nu. Unii spun că ai nevoie de 8 ore de somn, alții că ai nevoie doar de 5. Însă, în ceea ce privește meditația, se pare că s-a ajuns la un consens: practica funcționează, iar beneficiile în activitatea de antreprenoriat sunt foarte mari.

Citește și: BALAJI MANTRA FOR BUSINESS GROWTH & CAREER SUCCESS : VERY POWERFUL | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti

Foarte mulți antreprenori de succes meditează cu consecvență.

Este adevărat că metodele de meditație sunt variate, dar studiind obiceiurile acestor oameni, se observă că majoritatea dintre ei au făcut din meditație parte din rutina zilnică.

1. Jeff Weiner – fostul director executiv Yahoo, actual CEO LinkedIn își face timp în fiecare zi pentru a medita. Weiner spune că motivul pentru care face asta este foarte simplu: îl ajută să gândească. Mai mult, meditația l-a ajutat să își dezvolte empatia și compasiunea și a avut un impact pozitiv asupra productivității.

2. Arianna Huffington – fondatoarea Huffington Post, meditează încă de când era adolescentă. În prezent este o promotoare a meditației, spunând că îi datorează practicii o mare parte din succesul său.

3. Padmasree Warrior – a fost nominalizată de Forbes ca una din primele 100 femei puternice din lume. Warrior face față stressului puterii cu 20 de minute de meditație în fiecare seară.

4. Jerry Seinfeld – mai mult decât un comediant de succes, Seinfeld deține o avere de peste 800 de milioane de dolari, făcândul unul dintre entertainerii de succes la nivel mondial. Acesta spune că meditează din rațiuni de productivitate.

5. Ray Dalio – spune că doar datorită meditației a ajuns în fruntea antreprenorilor celebri. Acesta meditează de aproximativ 40 de ani.

6. Bob Stiller – fondator al Green Mountain Coffee, Siller nu numai că practică el însuși meditația, dar își încurajează întreaga echipă să o facă. Ba chiar le oferă stimulente pentru a le crește nivelul de fericire, spunând că acest lucru este cheia unei performanțe crescute în business.

7. Russell Simmons – ca mulți alți antreprenori de succes, Simmons crede că meditația a fost pilonul principal în jurul căruia s-a clădit întreaga sa carieră.

8. Joe Rogan – gazda UFC și a popularului podcast Joe Rogan Show, acesta nu pare să aibă imaginea standard a unei persoane care meditează. Cu toate acestea, Rogan este un practicant consecvent al meditației, ceea ce îi oferă o minte limpede și o abordare obiectivă a vieții.

9. Marc Benioff – unul dintre practicanții miliardari ai meditației, CEO și membru fondator al companiei Salesforce, Benioff spune că a început să practice meditația de când lucra pentru Oracle, iar mai departe practica l-a ajutat să pună bazele gigantului Salesforce.

10. Andrew Chert – CEO al companiei Panda Express, Chert este unul dintre cei care nu doar că practică meditația, ci o încurajează și în rândul angajaților. Legenda spune că odată, în timpul unei ședințe, participanții au început să devină agitați, iar acesta a oprit ședința, invitându-i să mediteze câteva minute, iar apoi să revină în meeting.

11. Bob Shapiro – s-a apucat de meditație încă de când era student la Harvard. Acesta spune că oamenii de afaceri privesc, de obicei, cu scepticism meditația, dar odată ce au început să practice cu toții îi văd beneficiile.

12. Oprah Winfrey – un altă celebritate cu o avere estimată la peste un miliard de dolari, spune că meditația este o formă de a te apropia de Dumnezeu. De altfel, Oprah susține că meditația este cel mai important lucru pe care l-a făcut de-a lungul întregii sale cariere.

Citește și: MindTalk cu Val Voicu – Dilema vietii: Banii sau Spiritul? (yogasat.ro)

Lista poate continua la nesfârșit, însă mesajul este același. Numeroși oameni de succes au introdus meditația în viața lor, ca ajutor în business și în dezvoltarea conștiinței. Este una dintre formulele de succes care nu pare să dea greș în nici un domeniu de activitate.

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook