Importanti sunt oamenii, nu companiile – avantajele unui program de wellbeing Skip to main content
Importanti sunt oamenii, nu companiile – avantajele unui program de wellbeing

Un program de wellbeing pentru angajati poate ajuta compania sa progreseze. In companiile de peste Ocean se pune din ce in ce mai mult accentul pe starea de bine a angajatilor, pe relatiile armonioase dintre colegi si pe atmosfera placuta de la locul de munca. Asadar, programele de wellbeing sunt la ordinea zilei intrucat efectele pe care acestea le au au fost dovedite.

Ideea care sta in spatele unui asemenea program este simpla: angajatii nu sunt doar angajati, ci sunt, in primul rand, oameni, asa ca este important sa se acorde atentie starii de bine fizice, psihice si emotionale a acestora pentru ca ei sa dea randament.

Un angajat care se simte bine cu el, care simte ca i se acorda atentie si care nu are probleme de sanatate, este un angajat productiv. Asadar, companiile au descoperit secretul unei afaceri de succes: angajati fericiti, multumiti cu ceea ce au si dornici sa faca mai mult.

Programul de wellbeing oferit de SEVA companiilor contine un set de informatii din sfera psihologiei si a dezvoltarii personale, precum si un set de exercitii practice ce cuprinde tehnici de meditatie, exercitii de respiratie si de mentinere a sanatatii in stare buna.

Citeste si: Program SEVA wellbeing pentru companii

Persoanele care au beneficiat la locul de munca de un program SEVA Wellbeing au vorbit despre impactul pe care acesta l-a avut asupra lor, dar si asupra performantelor de la locul de munca.

Mariul Vacalau (Chief Operating Officer, Lagardere Services Travel Retail Romania): “Ne perfectionam pentru performanta incepand din primele zile de gradinita, sau poate chiar dinainte... Continuam in scoala, facultate, pe terenul de sport, in spatele blocului. Urmam programe specializate in companii pentru a fi profesionisti mai buni si pentru a ne adapta la o piata foarte dinamica si demanding. 

Dar toate astea vin doar din exterior si ne dau preponderent doar notiuni tehnice despre mediul exterior. Imaginea nu este completa pentru ca in interiorul fiintei noastre este o lume imensa si complexa pe care din pacate o neglijam si ajungem sa o cunoastem destul de putin. In realitatea de zi cu zi toata aceasta lume interioara isi pune ampreta pe tot ceea ce facem la job. 

Seva Wellbeing este un program de training pentru angajati care abordeaza lucrurile altfel. Pleaca de la fiinta umana si doar apoi abordeaza relatia cu exteriorul (job, colegi, etc.). 

Integreaza foarte bine diverse aspecte legate de sanatate fizica, mentala si emotionala si le pune in context de business ajungand astfel la esenta problemelor si a solutiilor. 

Ne-am simtit excelent in timpul si dupa program! Am devenit mult mai constienti de ceea ce facem si gradul de empatie intre colegi a crescut. Ne-a dat in plus si un boost de energie pe care l-am resimtit in saptamanile de dupa. 

Toti colegii au decis sa il repetam si sa il extindem in companie! Recomandam cu tarie!"

Oana Negut, manager Resurse Umane Prisum, Himalaya: “Experienta SEVA a venit la un moment in care aveam nevoie de un program de wellbeing bine facut. Era sfarsit de an, eram tensionati, obositi, asa ca programul a aparut la momentul oportun. Au participat manageri, supervizori de echipe si coordonatori de activitati, persoane cu impact in business.

Programul s-a desfasurat pe parcursul a 3 saptamani, timp in care teoria s-a imbinat cu practica, am inteles multe lucruri despre noi, despre modul in care actionam si gandim. A fost foarte important si util faptul ca, inainte de a incepe programul, Val a dorit sa ne cunoasca pe fiecare in parte, sa inteleaga cu ce probleme ne confruntam.

Ca si beneficii, am obtinut:

·         o noua perceptie asupra lucrurilor

·         am invatat cat de important este sa respiri corect, am invatat cum sa respiram astfel incat sa avem energie

·         am facut primii pasi pentru a invata sa meditam

·         am devenit mai relaxati si am avut mai multa intelegere fata de  cei din jurul nostru

·         am reusit sa sporim concentrarea

·         exercitiile fizice ne-au ajutat sa devenim mai mobili

O parte dintre colegi au continuat exercitiile acasa, altii au continuat programul cu Val.

Comenteaza cu Facebook