5 asane care ne dau energie | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
5 asane

Ce poate fi mai indicat dimineața, decât un set de asane care ne energizează și ne pregătește pentru o săptămână agitată?

Toți avem dimineți în care vrem să lenevim, chiar dacă am dormit suficient, în special la schimbarea anotimpurilor. Acesta este de obicei momentul în care ne simțim lipsiți de energie.   Yoga poate fi întotdeauna modalitatea prin care ne putem recăpăta energia și ne putem adapta mai ușor la schimbările mediului. Nu numai că ne vom putea regla temperatura corpului mult mai ușor și ne vom simți mai relaxații, dar sistemul imunitar se va fortifica și automat ne vom schimba starea de spirit.

Citește si: asana-interioara-sau-constientizarea-sinelui

Este recomandat să practicăm poziții simple de yoga dimineața, imediat după răsăritul soarelui sau seara după asfințit. In timpul zilei nu se practică asane. Există o anumită geometrie a existenței fizice și a existenței energetice care trebuie aliniate.

Iată o serie de cinci asane care se poate practica zilnic, cu pauză de conștientizare între ele.

1. Balasana sau Postura Copilului

Image

Această poziție de yoga nu numai că ajută la reducerea stresului și a anxietății, dar ajută și la eliberarea tensiunii din piept, spate și umeri. Ajută dacă avem o criză de amețeală sau oboseală în timpul zilei sau în timpul practicii. Această asana oferă o întindere ușoară pentru spate, șolduri, coapse și glezne.

2. Virabhadrasana sau Postura Luptătorului. vezi postura aici 

Virabhadrasana este o postură de yoga foarte benefică atunci când vine vorba de întărirea umerilor, îmbunătățirea echilibrului și stabilității. Oferă o întindere a numeroaselor părți ale corpului, încurajând o bună circulație, oferind energie corpului. Această postură de yoga energizează întregul corp, ne ajută să ne menținem activi pe tot parcursul zilei.

3. Dhanurasana sau Postura Arcului:

Image

 

Această asana tonifică mușchii picioarelor și ai brațelor. Este benefică în ameliorarea disconfortului menstrual și al constipației.

4. Garudasana sau Postura Vulturului: vezi postura aici 

Garuda este un cuvânt sanscrit care se traduce prin vultur, iar asana înseamnă postură. Prin urmare, înseamnă pur și simplu postura vulturului. Aceasta postura ne ajută să ne relaxăm și să ne calmăm mintea, îmbunătățind echilibrul corpului si capacitatea de concentrare imbunatatindu-ne echilibrul fizic si mental in acelasi timp. 

5. Trikonasana sau Postura Triunghiului

Image

Trikonasana este o postură care necesită forță, echilibru și flexibilitate. Termenul provine din sanscrită, trikona, care înseamnă „trei colțuri” sau „triunghi”, și asana, care înseamnă „postură”. Termenul este adesea folosit sinonim cu utthita trikonasana (poza triunghiului extins).

Pe lângă o serie de beneficii fizice, trikonasana deblochează căile energetice din organism. Este una dintre pozițiile de bază comune numeroaselor stiluri de yoga.

 

Natura conștiinței se manifestă în fiecare celulă a corpului, în fiecare moment al vieții.

Practicanții de hatha yoga pot observa, că într-o zi în care atitudinea este oarecum rigidă, corpul își pierde din flexibilitate, iar într-o altă zi, când sunt bine dispuși și cu un mental liniștit, corpul devine mult mai flexibil.

Suntem conduși de tot felul de tendințe, iar conștientizarea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de blocaje. Dacă suntem conștienți de fiecare aspect al vieții – nu numai atunci când acționăm, ci și în gândire, emoție și energie – vom fi mult mai liniștiți și mai prezenți.

 

 

Surse: hindustantimes.com, isha. sadhguru.org, yogapedia,

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook