5 asane care vin de hac durerilor de spate Skip to main content
asane-yoga-dureri-spate

Durerile de spate sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre din cauza orelor petrecute pe scaun, în fața computerului, ori la volan. Ceea ce nu știai este că îți poți vindeca spatele și fără medicamente, practicând yoga – Iată 5 asane care sunt eficiente atunci când vine vorba despre durerile de spate!

Poziția pisicii

Image

 

Palmele, dar și genunchii se lipesc de podea. Inspiră apoi în timp ce ridici capul și te uiți în sus, întinzându-ți bine coloana vertebrală. Apoi, în timpul expirului, arcuiește coloana în sens invers, la fel ca o pisică nervoasă. Repetă mișcările în timp ce inspiri și expiri lent.

Răsuciri ale coloanei

Image

Întinde-te pe spate, lipește-ți picioarele, aliniază-ți genunchii cu șoldurile și îndoaie-ți apoi picioarele astfel încât să creezi un unghi de 90 de grade în spatele genunchilor. Mâinile ține-le lipite de sol, având grijă să nu ridici coatele. Apoi, lasă-ți picioarele pe o parte, încercând să te apropii cât mai mult de sol. Adu apoi picioarele din nou pe centru și repetă operațiunea și pe partea cealaltă. Ai grijă ca mișcările să fie făcute lin, în timpul inspirului și al expirului profund.

Abdomene modificate

Image

Adoptă aceeași poziție ca la răsucirile coloanei. Ridică-ți apoi ușor pieptul, brațele și capul de pe salteaua de yoga. Ține-ți bărbia în sus pentru a te asigura că mușchii se întind foarte bine. Rulează-ți apoi coloana vertebrală din nou pe saltea.

Alternarea genunchilor la piept

Image

Stai întinsă pe spate și îndoaie-ți genunchii. Apoi, prinde-ți cu mâinile un picior, aducând genunchiul la piept. Repetă operațiunea și cu celălalt picior. Nu face mișcările rapid, ci lent, asigurându-te că respiri cât mai lent.

Podul mișcător

Image

Stai întinsă pe spate, cu genunchii îndoiți. În timp ce inspiri, arcuiește-ți coloana vertebrală, ridică-ți partea de jos a spatelui de pe saltea, dar nu și ceafa și omoplații, care vor rămâne la sol. Repetă această mișcare de 10 ori, inspirând și expirând lin.

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Material susținut de YogasatShop

Vezi și

Asanele – alinierea cu energia Universului

Asanele – alinierea cu energia Universului

Tuesday, November 29, 2022 - 09:25
femeie-asana

Top 3 exerciții yoga pentru oameni care nu au timp

Thursday, August 25, 2022 - 06:00
femeie-somn

Asane pentru un somn odihnitor

Monday, July 11, 2022 - 06:00
femeie-asana

5 asane care elimină stresul

Monday, July 4, 2022 - 06:00
yoga-rasarit

5 asane și 5 motive pentru care să practici yoga de dimineață

Monday, June 27, 2022 - 06:00
asane-vara

Asane benefice în zilele călduroase de vară

Monday, May 23, 2022 - 06:00
femeie-savasana

Asane puternice, benefice pentru minte

Monday, May 2, 2022 - 06:00
femeie-asana

5 asane care combat durerea de șold

Monday, April 25, 2022 - 06:00