5 mantre puternice si semnificatia acestora Skip to main content
5 mantre puternice si semnificatia acestora

De mii de ani, mantrele sunt folosite pentru trezirea constiintei de sine. Acestea actioneaza atat la nivel spiritual, cat si la nivel psihologic.

O mantra nu este numai sunet sau cuvant, ci este o manisfestare a energiei la nivel de vibratie, incarcata cu secole intregi de cunoastere.

Instructorul tau de yoga este cel care iti poate recomanda o mantra in functie de vibratia ta personala, dar si in functie de calea practicata. Cel care initiaza ofera initiatului o mantra, creand astfel o portita energetica catre o anumita entitate.

Om – cea mai cunoscuta, folosita si puternica mantra, “Om” este sunetul primordial. Acesta este sunetul infinitului si vibratia acestuia coincide cu vibratia produsa in momentul creatiei. Mantra “Om” poate fi folosita pentru linistirea si purificarea mintii, dar si pentru sporirea concentrarii.

Citeste: MANTRA: CE ESTE ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ

Om Mani Padme Hum – mantra specifica calugarilor budisti tibetani, aceasta invoca intruparea compasiunii. Despre aceasta mantra se spune ca ar curpinde toate principiile budiste intr-o forma.  Pe silabe, aceasta se poate traduce astfel:

Om: purificarea mandriei

Ma: purificarea geloziei

Ni: purificarea dorintei si a pasiunii

Pad: purificarea ignorantei si a prejudecatilor

Me: purificarea dorintei de a poseda

Hum: purificarea sentimentului de ura

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu – aceasta mantra hindusa se traduce astfel: “Sa fie toate fiintele fericite. Toate gandurile, cuvintele si actiunile mele sa contribuie intr-un fel la fericirea tuturor”. Aceasta mantra ne ajuta sa ne deschidem inimile, sa iubim si sa aratam compasiune celor din jur.

Citeste: MANTRA “OM” – SEMNIFICAȚIE, EFECTE ȘI INDICAŢII

Ho’Oponopono – acest cuvant este de origine hawaiiana si se traduce astfel: “Imi pare rau. Te rog, iarta-ma. Multumesc. Te iubesc”. Mantra aceasta este eficienta in special in momentele in care se resimte furie, manie.

Elohim/ Hamsa/ Satnam/ Tao/ Shiva/ Ram – incantarea numelui lui Dumnezeu, a Constiintei Supreme, a Sursei, poate fi folosita pe post de mantra. Se poate alege unul dintre aceste nume si se foloseste pe post de mantra, lasandu-l sa vibreze in mintea, inima si sufletul tau.

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. De asemenea, se vor vizita locuri cu o incarcatura spirituala aparte precum comunitatea spiritual-religioasa Auroville, dar si ashramul renumitului Sadhguru. Mai multe informatii aici.

Comenteaza cu Facebook