Ana Dincă: „Pentru mine yoga este calea eliberării prin acceptarea de sine.” Skip to main content
Ana Dincă

Ana Dincă a înlocuit munca de birou dintr-o companie multinațională cu cea de instructor yoga. Călătoria ei propriu-zisă a început în urmă cu șapte ani, când a început să practice yoga ca și formă de recuperare după un tratament greu. A descoperit că yoga este o cale care odată începută trebuie urmată cu disciplină, răbdare și iubire de sine.

Vezi aici colecția de lumânări parfumate YogasatShop.

Mai multe despre Ana în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Pentru mine yoga este calea eliberării prin acceptarea de sine.

Chiar dacă la început am perceput-o ca pe o serie de exerciții fizice, ajutăndu-mă în recuperarea după un tratament greu, nu mult timp a trecut să descopăr că yoga și meditația înseamnă și atingerea unor aspecte mai profunde.

Image
ana-dinca

Yoga este conștientizarea corpului și emoțiilor, și cel mai important, echilibrarea lor. Astfel, ea vindecă corpul fizic, dar și sufletul.

Este o călătorie care nu se termină niciodată, iar odată începută trebuie urmată calea cu disciplină, răbdare și iubire de sine. Călătoria mea propriu-zisă a început în urmă cu șapte ani, timp în care am regăsit armonia și echilibrul corpului, am conștientizat puterea interioară, dar le-am și pierdut, ca să le pot găsi din nou.

Yoga m-a ajutat să cresc mai puternică, mi-a dat curaj, mi-am descoperit vocea și scopul în viață și am înlocuit munca de birou într-o companie multinațională cu cea de instructor yoga.

Am schimbat biroul cu salteaua și am ajuns să interacționez cu oamenii pe altă frecvență.

Ca și ghid/îndrumător/instructor am decis să ofer susținere celor care au nevoie în diferite momente.

Practic asane de patru ori pe săptămână pentru a pregăti clasele (predau patru zile pe săptămână), dar yoga este mereu prezentă în mine sau cel puțin asta este intenția mea.

Yoga este prezentă prin respirația conștientă, gândurile și faptele mele, contemplare, libertatea de a fi.

citește și: Mircea Eliade: biografia si opera unui yoghin roman.

Citesc, învăț în continuare și caut să cunosc mai mult .’’Numai prin cunoaștere omul se trezește, degajându-se de iluziile lumii fenomenale. Prin cunoaștere, așadar practicând retragerea ceea ce va avea ca efect regăsirea propriului centru, contopirea cu adevăratul spirit’’, Mircea Eliade, Yoga. Nemurire și libertate.

Image
ana-dinca-clasa-yoga

Din experiența predării acestei practici foștilor mei colegi și copiilor de clase 1-4, am observat schimbări semnificative. Nu știu dacă yoga ar salva lumea, dar cu siguranță poate îmbunătății calitatea vieții. De ce să nu îi învățăm pe cei mici să respire corect, de ce să nu învățăm să eliberăm stresul acumulat și să simțim starea de bine!?

Nu să obligăm, dar să invităm oamenii să-și spună părerea, zic :)

Colaborând cu sălile de fitness, clasele de yoga sunt adaptate pe specificul lor și pe nivelul cursanților, astfel încât insist pe partea fizică dar și partea conștientă.

Reușesc să creez un mix între cele două, trup și suflet, începând și terminând fiecare clasă cu exerciții de respirație și conștientizare a corpului. În cadrul claselor private categoric partea conștientă primează.

Nu urmez un maestru, dar profesorul meu Mukesh Kothari este o sursă puternică de inspirație și motivație. Îi urmăresc cu plăcere pe Sadhguru, Mooji, Anodea Judith, profesor spiritual celebru în domeniul chakrelor. În rest, mă bucur de călătorie :) !!!”

Mulțumim Ana.

Namaste!

 www.YogasatShop.ro - Sursa ta de inspirație în practică  

Comenteaza cu Facebook