Andrada Radivoiu: „Din punctul meu de vedere nu există yoga “sportiva” Skip to main content
Andrada-Radivoiu-instructor-yoga

Andrada Radivoiu a descoperit yoga în urma cu 7 și din 2013 practică meditația de tip mindfulness. În prezent preferă Vinyasa și Ashtanga, dar practică și Hatha Yoga și a descoperit și frumusețea Yin Yoga.  De asemenea, practică pranayama, Yoga Nidra, meditația Vipassana și meditațiile cu mantre.

Pe Andrada yoga a ajutat-o atât pe plan fizic prin creșterea mobilității și flexibilității, cât și pe plan pe plan emoțional și psihic, ajutând-o să fie mai prezentă și atentă atentă la nevoile și emoțiile sale, astfel stările de anxietate cu care se confrunta, diminuându-se. Observând toate beneficiile pe care yoga le aduce, a hotărât să dea mai departe învățăturile, devenind instructor yoga.

Mai multe despre Andrada în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Pentru mine yoga reprezintă simplu: înțelepciune antică. Este o cale  de a aduce în armonie trupul, mintea și sufletul. Am descoperit yoga acum 7 ani și încă mi se pare fascinantă. Fiecare practică în parte este diferită și tot timpul învăț ceva nou.

Image

Sunt o fire curioasă, am fost un copil care punea multe întrebări și m-a interesat întodeauna ce e dincolo de aparențe. Fiind o persoană activă defel, mi-a plăcut sportul dintodeauna, pe lângă anternamentele de la sală, îmi placea mult alergarea pe distanțe lungi (am alergat și 21-30 km).

În 2013 am început să practic meditația de tip mindfulness și am pornit pe drumul cunoașterii de sine. În cautările mele am întalnit yoga câțiva ani mai târziu. Culmea este că în timpul primei mele practici de yoga  (Yin yoga mai exact) mi-am spus că nu voi mai repeta experiența. Era ceva cu totul diferit pentru mine și nu înțelegeam de ce trebuia să stau atat de mult într-o postură inconfortabilă, timp în care mintea mea fugea peste tot. Cu toate aceastea, după practică mi-am dat seama că mă simțeam mai bine, aveam mai puțină tensiune în corp, eram relaxată. Acest lucru m-a intrigat și am decis să acord o a doua șansă, așa am ajuns la clase de Hatha și Vinyasa yoga care mi-au stârnit interesul din ce în ce mai mult.

Acum practic yoga de 5 ori pe săptămână dar intenția mea este să ajung la a practica zilnic. Ca și stiluri, prefer Vinyasa și Ashtanga, dar fac și Hatha foarte des, iar într-un final, am reușit să descopar și frumusețea Yin Yoga😊. Practic pranayama, îmi plac mult Yoga Nidra, meditația Vipassana și meditațiile cu mantre. Din punctul meu de vedere nu există yoga “sportiva”, yoga presupune o combinație între mai multe elemente ca asane, pranayama, meditația și este un mod de a viață, un mod de a fi.

Image

Pe mine personal yoga m-a ajutat atât pe plan fizic prin creșterea mobilității și flexibilității, însă în primul rând pe plan emoțional și psihic. Dispunând de o minte hiperactiva, m-am confruntat mult timp cu stări anxioase, îmi făceam griji din orice. Yoga m-a invățat să-mi ascult corpul, să fiu prezentă și atentă la nevoile și emoțiile mele, s-au diminuat stările anxioase și mintea mea s-a linișitit, am invățat ce înseamnă să accept și să eliberez nevoia de control. Conectându-mă mai mult cu mine, am ajuns să mă valorizez mai mult și să am mai multa încredere in mine. De asemenea, printre schimbările survenite s-au numărat și schimbarea alimentației și a programul de somn. Sunt vegetariană de 4 ani, am renunțat la carne treptat, iar aceasta nu a fost o alegere pe care am făcut-o doar cu mintea ci pur și simplu mi-am ascultat corpul.

Conștientizând toate aceste beneficii pe care yoga le-a avut asupra mea și din dorința de a-i ajuta pe ceilalți, am decis sa și predau. Așadar, în 2021 am urmat cursul 200h TTC Hatha yoga în cadrul Yoga Academy Romania, având-o  ca profesoară pe Erica Nagy. Am început să predau după terminarea cursului.

În prezent urmez un al doilea curs 300h Advanced Yoga Teacher Training tot în cadrul Yoga Academy Romania, curs care aprofundează stiluri de Vinyasa, Yin și Restorative yoga și în care îi am ca profesori pe Erica Nagy, Ana Werczberger și Sudhir Rishi. Sunt profesori pe care îi admir și le multumesc pentru toate cunoștințele pe care ni le împărtășesc.

Mai sunt și alți profesori/ maeștri pe care îi urmăresc și care mă inspiră, printre aceștia se numără Irene Zaarour, Laruga Glaser, David Robson dar și Mooji și Sadhguru.

Într-o lume în care toți suntem pe fugă, din ce în ce mai stresați și anxioși, cred cu tărie că practica yoga ne poate ajuta să luam o pauza, să ne conectam la noi și să invățăm să apreciem lucrurile simple. Yoga este pentru oricine, nu contează cât de flexibil(ă) esti, nu contează la ce vârstă începi, să practici constant este tot ceea ce contează, vei simți cu siguranță beneficiile.

Image

În încheiere aș vrea să-l citez pe Sadhguru care într-unul din discursurile sale a spus ceva care mi-a plăcut foarte mult: „Nu e nevoie să urmezi calea yoga. Indiferent de drumul pe care îl alegi, ia yoga cu tine, îți va lumina calea.”

Mai multe despre mine și orele de practică le puteți găsi pe pagina mea Yoga by Andrada.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook