Asane eficiente pentru picioare umflate Skip to main content
Asane eficiente pentru picioare umflate

Zilele lungi petrecute la birou, plimbarile in aer liber in zilele caniculare si orele de stat in picioare pot cauza picioare umflate.

Picioarele umflate apar din cauza retentiei de fluide in tesuturi, retentie cauzata de diversi factori printre care: temperaturile foarte ridicate, supraponderabilitate, sedentarism, stat in picioare ori stat jos pentru o perioada indelungata.

Exista o serie de asane care pot ameliora aceasta problema, ajutand picioarele sa se dezumfle in cateva minute – iata despre ce asane este vorba:

Viparita Karani – asana care presupune ridicarea picioarelor si sprijinirea soldurilor cu palmele, Viparita Karani poate fi executata si la perete, pentru a iti fi mai usor sa mentii postura. Aceasta asana stimuleaza circulatia sanguina la nivelul picioarelor, facilitand astfel revenirea picioarelor la forma normala.

Halasana (Plugul) – si aceasta asana stimuleaza circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare, fiind extrem de benefica in caz de picioare umflate.

Baddha Konasana – aceasta asana presupune indoirea picioarelor si lipirea talpilor. Fiind o postura care solicita destul de tare picioarele, circulatia sanguina este stimulata si picioarele se dezumfla mai repede.

Virasana (Postura eroului) – postura eroului presupune indoirea picioarelor si amplasarea sezutului intre talpi. In aceasta postura, talpile picioarelor si gleznele sunt din nou foarte solicitate si astfel este stimulata circulatia sanguina.

Comenteaza cu Facebook