Baba Ramdev si expertii ayurvedici recomanda remedii pentru coronavirus Skip to main content
Baba Ramdev si expertii ayurvedici recomanda remedii pentru coronavirus

Guru yoga, Baba Ramdev, a vorbit la ABP News despre pandemia de coronavirus si a declarat ca esential este ca, in primul rand, sa se evite panica. A adaugat ca febra si gripa virale se raspandesc in timpul schimbarilor de anotimp, conform ayurveda, de aceea in aceaste perioade se recomanda intarirea imunitatii. Pentru aceasta si nu numai, Ramdev a recomandat practica tehnicilor pranayama.

In toiul temerilor provocate de noul virus, Swami Ramdev a spus ca poate fi prevenita contaminarea prin practica yoga si prin ayurveda, in cadrul unei emisiuni televizate la India TV. El a subliniat importanta mentinerii unui sistem imunitar sanatos prin posturi yoga precum Surya Namaskar (Salutul Soarelui), prin practici pranayama, respiratie profunda, Kapal Bhati (suflarea de foc, din Hatha yoga) si Anulom Vilom (tehnica de respiratie alternativa). Aceste tehnici de respiratie sunt foarte utile pentru a proteja copiii de virus, a adaugat guru indian. O imunitate sanatoasa, spune Ramdev, este cea care protejeaza impotriva oricaror boli sau virusi.

CITESTE Dalai Lama si Lama Zopa Rinpoche recomanda aceste mantre contra coronavirusului

Intrebat fiind daca urina de vita sau gomutra ajuta la prevenirea infectiei cu coronavirus, Baba Ramdev a spus ca aceasta este eficienta in cazurile de tensiune arteriala, constipatie si chiar cancer. Pentru prevenirea contaminarii cu noul virus, Ramdev recomanda planta ayurvedica giloy (Tinospora Cordifolia). In sanscrita, giloy este cunoscuta ca amrita, care inseamna “radacina nemuririi”, deoarece aceasta planta are numeroase proprietati terapeutice. Baba Ramdev a oferit urmatoarea reteta: giloy se fierbe in apa, apoi se adauga turmeric, piper si frunze de tulsi. Mixtura se consuma, apoi, sub forma unui suc gros.

Baba Ramdev a mai declarat: “Pentru lupta impotriva Covid-19, giloy si tulsi pot fi de folos. Daca are cineva simptome de coronavirus, consumul de kadha (decoct, fiertura) din giloy, tulsi cu piper negru, turmeric si ghimbir ii va spori imunitatea si va ucide orice tip de virusi.”

Expertii in ayurveda recomanda plante medicinale precum giloy, amla, shilajit si neem, pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, o lingura de Chywanprash, luata zilnic, sporeste imunitatea si poate preveni raspandirea virusului, cu atat mai mult cu cat contribuie la sanatatea sistemului respirator si a plamanilor.  Partap Chauhan, directorul Jiva Ayurveda, a declarat ca amalaki sau amla (Emblica Officinalis), guduchi sau giloy (Tinospora Cordifolia), neem (Azadirachta Indica), kukti (Picrorhiza Kurroa), tulsi (Busuioc sfant indian) sunt cateva plante ayurvedice de folos pentru intarirea imunitatii si prevenirea infectiilor.

CITESTE Asane si tehnici yoga excelente pentru intarirea sistemului imunitar

De asemenea, o buna digestie si un foc digestiv puternic joaca un rol foarte important in lupta contra bolilor. Se recomanda rontairea unei bucati proaspete de radacina de ghimbir sau consumul de ceai de ghimbir. Sunt de folos si ceaiurile de menta, scortisoara si fenicul, a adaugat Chauhan. El spune ca este benefica picurarea a cate 2-3 picaturi de ulei de susan in fiecare nara si inspirarea lor, astfel incat sa fie lubrifiate narile si gatul, astfel se intareste si membrana interna a mucoaselor, care protejeaza de corpuri straine. Mai recomanda tehnica terapeutica Nasya, un tratament pentru nas, sinusuri si cap, care se face cu uleiuri medicinale, precum ulei anu si shadabindu.

Vishal Kaushik, fondatorul si directorul Upakarma Ayurveda, recomanda plante medicinale precum shilajit si ashwagandha. El a declarat ca pericolul coronavirus este real si ca mentinerea unui sistem imunitar puternic si sanatos este vitala. Pentru aceasta, consumul regulat de plante ayurvedice puternic terapeutice poate fi de folos.

Potrivit OMS (Organizatia Mondiala de Sanatate), cele mai eficiente modalitati de protectie impotriva coronavirusului sunt spalarea si dezinfectarea frecventa a mainilor, cu apa si sapun si cu solutii dezinfectante, pe baza de alcool. Oamenii ar trebui sa consume numai mancare gatita, sa evite scuipatul in public, cat si contactul apropiat si sa apeleze la medici de indata ce se simt bolnavi.

! NU practicati pranayama fara indrumarea unui instructor autorizat. Pranayama NU se face pana cand nu este mintea linistita si concentrata. Pranayama NU se face decat dupa minim 6 luni de practica a asanelor. Tehnicile de respiratie pot fi FOARTE periculoase fara indrumare si practica sub ghidare CORECTE !

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook