Asane si tehnici yoga excelente pentru intarirea sistemului imunitar Skip to main content
Asane si tehnici yoga excelente pentru intarirea sistemului imunitar

Multe studii au dovedit eficienta practicii yoga asupra corpului uman, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru o sanatate de fier. Yoga este o adevarata stiinta (nu doar posturala), cu beneficii imense asupra organismului.

Iata cateva asane si tehnici yoghine care te pot ajuta foarte mult sa iti intaresti sistemul imunitar, astfel incat sa poata face fata oricarei provocari. Practicate frecvent, aceste exercitii au capacitati terapeutice alternative, naturale, fara efecte secundare.

CITESTE Exercitiu de respiratie mindful din Vipassana lui Buddha

pranayama

Pranayama

Tehnicile de pranayama sunt deosebit de eficiente nu numai pentru sistemul respirator, ci pentru energizarea, curatarea si imunizarea intregului organism. Pranayama este numita secretul yoghinilor pentru o sanatate optima si pentru ascensiune spirituala.

Se recomanda respiratii puternice, numite Kapal Bhati Pranayam sau exercitiul numit Anulom Vilom. Acestea nu se pot practica decat sub indrumarea stricta si sub supravegherea permanenta a unui profesor autorizat si realmente experimentat de yoga.

Tehnicile sus mentionate s-au dovedit benefice in prevenirea infectiilor, inclusiv in cazul unor epidemii virale precum gripa porcina. Desfunda nasul, restabilesc fluxul normal al energiei in corp si imbunatatesc circulatia sanguina, astfel asigurandu-se nivelul optim de oxigen necesar celulelor corpului.

cobra

Bhujangasana sau postura cobrei

Bhujangasana sau postura cobrei este benefica, cu efecte dovedite, in prevenirea oricarui virus si a infectiilor, precum gripa aviara. Intareste sistemul respirator si ajuta digestia. Sistemul respirator si sistemul digestiv, daca sunt sanatoase, actioneaza ca o bariera puternica impotriva oricarei infectii.

postura copilului

Shishasana sau postura copilului

Postura copilului este excelenta pentru eliberarea de stres, principalul motiv care slabeste sistemul imunitar. Asana calmeaza sistemul nervos, imbunatateste circulatia sangelui si contribuie astfel la mentinerea unui sistem imunitar puternic, capabil sa tina infectiile la distanta.

CITESTE Manual de Pranayama. Partea I: Prana

podul

Setu Bandhasana sau postura podului

Aceasta postura intinde mult pieptul, gatul si coloana, ajutand astfel la intinderea sistemului respirator. Este excelenta si foarte benefica in caz de astm, sinuzita, cat si pentru intarirea sistemului imunitar impotriva virusilor care se transmit pe calea aerului.

Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana

Este foarte recomandata pentru ca poate sa desfunde nasul si sa elibereze congestia din tractul respirator, care apar din cauza infectiei cu un virus, a racelilor si gripelor sau a sinuzitelor. Este una dintre cele mai eficiente asane yoga pentru sanatatea sistemului respirator, contribuie si la imbunatatirea circulatiei sanguine, astfel incat ajuta la sporirea imunitatii organismului in cazul infectiilor virale.

 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook