Beneficiile trupești ale POSTULUI Skip to main content
carte-sfanta

Postul este cea mai veche tehnică de vindecare folosită de om. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii renunțau la mâncare atunci când se îmbolnăveau. Postitul este cel mai simplu, eficient, rapid și ieftin tratament pentru stările de rău.

Industria farmaceutică și medicina contemporană ne-au convins, de-a lungul timpului, că trebuie să ne tratăm rapid fiecare organ în parte, cu tratamente medicamentoase, nicidecum să oferim trupului ocazia de a se trata singur, prin propriile metode.

Industria alimentară, de asemenea, a avut aportul ei la inocularea ideii potrivit căreia trebuie să ne hrănim intens, având o dietă bogată în special în proteine, pe motiv că altfel s-ar putea instala subnutriția. Consumul excesiv de alimente obosește organismul, blochează colonul și duce la apariția unor boli cât se poate de grave.

Creștinii, hindușii, chinezii, grecii și popoarele din Africa, postesc din Antichitate. Unii dintre cei mai mari filozofi ai lumi, printre care Platon, Aristotel, au postit cu regularitate de-a lungul vieții. Hipocrate, “tatăl” medicine modern, era și el adeptul postitului penru recuperarea în perioadele dificile. Bineînțeles, postul a fost practicat și de către marii lideri spirituali ai lumii precum Iisus, Buddha, Confucius, Gandhi și nu numai. Preț de mai bine de 5.000 de ani, postul a dovedit că este cea mai eficientă metodă pentru tratarea unor probleme de sănătate, dar și pentru scăderea în greutate.

Din punct de vedere medical, postul este un proces de autoliză (n.r. degradarea celulelor și țesuturilor sub acțiunea propriilor enzime). Autoliza debutează la o zi sau două după renunțarea la mâncare, adică după postul negru. Fără să aibă în responsabilitate digestia, ca de obicei, enzimele încep să dizolve celulele bolnave sau moarte din organism. Medicul de origine germană Dr. Buchinger descrie acest proces astfel: “arderea gunoiului” din corpul uman.

În timpul postului, sângele este purificat, iar pH-ul organismului este echilibrat. Eliminarea toxinelor din timpul postului previne instalarea dependențelor de alimente, alcool sau alte substanțe.

Postitul este simplu și sigur, iar efectele sale sunt vizibile în cel mai scurt timp. Dacă ai ușoare dureri de cap, respirație urât mirositoare și erupții cutanate la nivelul pielii, nu te lăsa descurajat, acestea sunt semne că organismul se eliberează de deșeurile acumulate ani la rând.

Dacă ai de gând să postești pentru o perioadă mai lungă de 10 zile, trebuie să o faci sub atenta supraveghere a unui cadru medical. Postitul de câteva zile poate fi făcut pe cont propriu. După primele două zile, foama va dispărea complet. Pentru a îți obișnui organismul cu postul, nu ține un post îndelungat din prima, ci ține post preț de o zi odată la câteva zile. Astfel, organismul se va obișnui cu postul și nu vor apărea efecte nedorite. Mărește apoi treptat perioada la 2,3 sau 4 zile.

Cea mai comună metodă de postit este cea care include consumul de apă, însă există și varianta postitului cu sucuri naturale. Potrivit specialiștilor, sucurile sunt asimilate de organism fără a stimula însă enzimele digestive. Efectul alcalinizator al sucurilor naturale elimină aciditatea provocată de toxine. Dr. Buchinger de la Clinica Buchinger din Germania a monitorizat mai bine de 250.000 de persoane în timp ce țineau post și recomandă postul cu sucuri naturale, consumate imediat după ce sunt preparate.

Comenteaza cu Facebook