Chifteluțe de broccoli cu quinoa Skip to main content
broccoli-chiftele-salata

Broccoli provine din zona mediteraneeană, iar denumirea i-a fost dată în Italia, din cuvântul „broccolo”. Broccoli face parte din familia cruciferelor, alături de varza verde, roșie sau creață, varza de Bruxelles, ridichii, conopidă și napi.

Citește și: Reteta vegana: dovleac umplut cu ciuperci, kale si quinoa

Pentru a ne bucura de toate principiile nutritive ale acestei legume, ea trebuie gătita la abur. De asemenea, se recomanda consumul ei cel puțin de trei ori pe săptămâna. Iată care sunt beneficiile legumei broccoli asupra sănătății:

Asigura buna funcționare a sistemului

Reglează tensiunea arteriala

Menține sănătatea oaselor

Întărește sistemul imunitar

Favorizează pierderea kilogramelor in plus

Menține sănătatea oculara.

Asigura sănătatea inimii

Îți recomandăm o rețetă ușor sănătoasă cu broccoli, făcută cu ingrediente simple pe care probabil le ai la îndemână. Este o masă nutritivă rapidă și sănătoasă care satisface cu adevărat!

Ca și garnitură recomandăm o salată generoasă și colorată.

Image

Chifteluțe de broccoli cu quinoa

Ingrediente

1/2 cană de quinoa (nefieartă)

1 cana de apa

4 –5 cești florete de broccoli proaspete (1/2 lb)

2 cepe verzi, taiate cubulețe

1 ou

1 linguriță sare

1/4 linguriță piper

1 cățel de usturoi tocat mărunt (sau 1/2 linguriță usturoi granulat)

1/4 cană de făină de migdale (sau folosiți făină obișnuită sau pesmet),

1/2 cană de brânză rasă (brânză cheddar, jack, mozzarella sau vegană)

2-3 linguri de ulei pentru prăjit

Mod de preparare.

Fierbe-ți quinoa într-o cratiță acoperită, la foc mic.

Aburiți broccoli până când se înmoaie.

Combinați: Așezați broccoli, ceapa verde, quinoa, ou, sare, piper, usturoi și brânză într-un robot de bucătărie și pulsați până când se macină fin. Puneți făina de migdale, amestecând bine. Amestecul ar trebui să fie ușor umed, formând cu ușurință o pastă. Dacă amestecul pare foarte moale, continuați să adăugați făină de migdale. Formați 4 chiftele mari.

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Așezați cu grijă chiftelele în tigaie, scăzând căldura la mediu-scăzut. Lăsați pe o parte aproximativ 5 minute, până devine aurie. Întoarce-ți și pe partea cealaltă, lăsând la foc mic.

Poftă mare!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook