Coimbatore – orasul templelor si al rezervatiilor naturale Skip to main content
Coimbatore – orasul templelor si al rezervatiilor naturale

Coimbatore este un oras situat pe malul raului Noyyal, in sudul Indiei. Acesta nu numai ca este un oras industrial renumit, ci si o zona plina de atractii naturale deosebite.

Frumusetea naturala din Coimbatore, dar si templele, bisericile si cladirile cu arhitectura deosebita fac din acest oras o destinatie turistica inedita.

Imprejurimile orasului Coimbatore sunt impaienjenite de cascade care ofera privelisti de neegalat. Monkey Falls, Vydelhi Falls, Kovai Kutralam Falls si Siruvani Falls sunt cele mai apreciate cascade de catre turisti.

Monkey Falls

Monkey Falls (n.r. Cascada Maimutelor) este amplasata la o distanta de 65 de kilometri de Coimbatore si este inconjurata de paduri verzi pe tot parcursul anului, dar si de stanci inalte. Nu numai peisajele naturale fac din aceasta cascada un obiectiv turistic deosebit, ci si traseele montane si parcurile de aventura.

Citeste: INDIA TRIP BY HATHA YOGA SEVA - REAL MYSTIC EXPERIENCES 4’TH SERIES 2018

Templele hinduse atrag, de asemenea, milioane de turisti anual. Templul Ayyappan este amplasat exact in centrul orasului Coimbatore si serveste drept spatiu de odihna in timpul pelerinajului Sabarimala. Acest loc este renumit pentru puritatea sa. Alte temple renumite sunt Anubhavi Subramaniar, Sree Ayyappa Temple, Sri Jayamangala Anjaneyar Thirukoil, Arulmigu Koniamman.

Dhyanalinga

Si Dhyanalinga este un obiectiv turistic care merita vizitat, mai ales daca practici yoga sau te preocupa spiritualitatea. Dhyanalinga este un templu yoghin amplasat la 30 de kilometri de orasul Coimbatore. Templul a fost ridicat in anul 1999 de catre Sadhguru Jaggi Vasudev, lider spiritual, yoghin si mistic renumit. Templul este dedicat meditatiei, iar linistea este obligatorie in interiorul acestuia. Dhyanalinga are toate cele 7 chakre energizate la maximum.

Citeste: 5 MOTIVE PENTRU CARE SA VIZITEZI PUDUCHERRY

Templul ofera un spatiu de meditatie care nu se asociaza cu nicio religie sau filozofie in mod deosebit. Templul a fost proiectat de arhitectul Satprem Maini si Insititutul Pamantului Auroville si construit de catre voluntari de la Isha Foundation, fundatia fondata de catre Sadhguru. La constuctia tempului s-au folosit numai caramizi arse si pamant, fara otel sau fier.

Parambikulam

Rezervatia de Tigri Parambikulam, care include si Sanctuarul Parambikulam, este o arie protejata din zona Combinatore, care se intinde pe o suprafata de 391 kilometri patrati. Vizitatorii acestei rezervatii se pot bucura de rafting pe rau, dar si de activitati educative.

Paramikulam

* In Coimbatore va ajunge si Hatha Yoga SEVA, in timpul calatoriei mistice pe care o organizeaza in perioada 27 ianuarie - 11 februarie 2018. Mai sunt doar 3 locuri disponibile, asa ca acum e momentul oportun sa te inscrii - o poti face aici.  

Comenteaza cu Facebook