Concert de muzică clasică indiană Skip to main content
Concert de muzică clasică indiană

Duminică, 18 februarie, in Mansarda Sticlarilor se va desfasura un concert special de muzică clasică indiană. Concertul va fi susținut de Victor Beniciu la sitar și Robert Bondor la tabla. 

Victor Marius Beliciu este exponent al școlii Senia și discipol al maestrului de faimă internațională Pandit Debu Chaudhuri, fiind primul român care a primit o bursă pentru studii muzicale din partea Guvernului Indiei. Victor promovează sitarul din anul 1999, concertând atât în țară, cât și în străinătate, cu ocazia diferitelor
evenimente la care a fost invitat, dar și pentru diverse personalități și înalți demnitari cum ar fi presedintele Indiei Abdul Kalam. În 2005 creează propriul sistem matematic folosit pentru crearea frazelor muzicale.

Robert Bondor a devenit pasionat de muzica indiană la vârsta de 16 ani când a ascultat pentru prima dată percuția în contextul unor melodii populare. De atunci a participat la evenimente de profil în calitate de percuționist oferind acompaniament pentru bhajanuri, gazal și qawali. A concertat pe scene din Oradea, Arad, Timisoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sala Filarmonicii din Ploiești, Budapesta, la Ambasada Indiei din București și Festivalul filmului din Moinești.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, cu rezervare în avans pe asociatiareflect@gmail.com până joi, 18 ianuarie, la ora 12:00 și 50 de lei în ziua evenimentului.

Mai multe info gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook