Skip to main content
covor-yoga

Cel mai semnificativ accesoriu pentru practica yoga contemporană este salteaua de yoga. Însă nu dintotdeauna a fost așa. Fără îndoială că ați auzit de covorul sau prosopul de yoga, acestea fiind folosit de secole de practicanți, înaintea apariției oricărui alt accesoriu.

Citește și: Istoria asanelor. Intre sacru si promiscuitate

Asanele erau practicate doar pentru a ajuta yoghinul să își realinieze corpul și să îl conducă spre conștientizare și practica meditativă. Yoga antică a fost inițial desfășurată pe o movilă de iarbă Kusha, locul ideal pentru meditație, așa cum a recomandat în mod specific Krishna în Bhagavad Gita. Alternativ, un yoghin ar fi putut alege să se așeze pe pământul tare și gol sau pe o pernă mai moale de piele de cerb sau tigru (în semn de venerație pentru Shiva. Respectând principiul Ahimsa foloseau doar piele animalelor moarte).

Pe măsură ce practica asanelor a devenit mai detaliată, yoghinii au început să folosească covoarele de bumbac (dhurrie) deoarece erau mai solide și mai stabile.

În India, covoarele de iută sau bumbac sunt încă la fel de folosite printre practicieni, călugări, asceți.

Beneficiile covorașului de yoga

Covoarele de yoga pe lângă faptul că îți oferă un confort sporit în practică, te ajută să îți crești motivația cu fiecare antrenament reușit. De asemenea, te fac să te simți mai aproape de renumiții profesori de yoga precum Krishnamacharya, care practicau direct pe podeau sau pe un covoraș de iută sau bumbac.

Image
Krishnamacharia

 

*Krishnamacharia

Citește și Krishnamacharya, fondatorul practicii yoga moderne

Fiind naturale și nedăunătoare mediului te ajută să respecți normele etice și morale Yama și Nyama, în special Ahimsa (non-violența) și Saucha (puritate interioară și exterioară).

Fiind mai puțin alunecoase decât o saltea de PVC, te ajută să îți creezi mobilitate, stabilitate și puterea controlului, astfel te vei simți sigur pe tine, încrezător, puternic și motivat să revii cât mai des pe covorul tău de practică.

În același timp, deși în yoga folosim corpul, scopul practicii este spiritual. Astfel covorașul tău yoga va deveni „covorașul tău spiritual” pe care atunci când te vei așeza vei simți că vei porni în călătoria spre sinele interior, spre Shamadhi.

Verifică gama de covorașe colorate yoga și saltele yoga eco friendly pe: yogasatshop.ro

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie in practica "

Creat și din dorința de a dezvolta și completa yogasat.ro – singura platformă de yoga din .ro cu conținut actualizat zilnic -, dar și de a veni în sprijinul cursanților care trec pragul școlii Hatha Yoga Seva de ani buni deja, avem premisele și expertiza necesare dezvoltării unui spațiu virtual de bun augur și sursă benefică  de inspirație în practică, indiferent de nivel. Fiindcă și noi suntem practicanți, ca și tine, și înțelegem provocările și nevoile unei practici susținute, ne propunem să venim constant cu noutăți care să te ajute să progresezi în aceasta știința formidabilă, YOGA.  

Comenteaza cu Facebook