Trucuri ayurvedice care reduc stresul Skip to main content
Trucuri ayurvedice care reduc stresul

Termene limită la serviciu, căutat cadouri pentru cei dragi, curaţenia de Craciun si trafic tot mai aglomerat – toate acestea te fac să fii mai stresat in perioada sarbatorilor de iarna.

Medicina ayurvedică deţine secrete care te pot face să te relaxezi chiar şi in această perioadă. Potrivit ayurveda, există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a reduce stresul şi pentru a-ţi fortifica sistemul imunitar.

Dieta

Dieta iţi influentează si starea de spirit, nu numai sănătatea. Începe-ti ziua cu o cana de apă calduţă, in care vei stoarce putina zeama de lămâie. Aceasta apă va regla tranzitul intestinal.

Citeste: CE SCHIMBĂRI PRODUC ASANELE ÎN CHIMIA CREIERULUI

Pentru a mentine agni (focul digestiv) activ, evita alimentele crude si mananca alimente de sezon, gatite si servite calde. Tocanitele, supele si terciul de ovaz sunt optiuni ideale in lunile de iarna. Foloseste turmeric si ghimbir pentru efectele antiinflamatoare ale acestora. Piperul cayenne si usturoiul stimuleaza eliminarea toxinelor din organism si sustin sistemul imunitar.

Inlocuieste cafeaua de dimineata cu o cana de ceai din plante. Ceaiul din busuioc sfant are efecte relaxante si este folosit in medicina ayurvedica pentru reducerea stresului.

Rutina zilnica

Asigura-te ca te odihnesti suficient. Fa-ti programul astfel incat sa iti ramana suficient timp pentru somn.

Fa-ti un obicei din practica unei tehnici care te relaxeaza. Poate fi vorba despre exercitiile de respiratie, meditatie sau chiar rugaciune.

Citeste: MUȘCHIUL PSOAS: CUM TE ELIBEREZI DE STRES RELAXÂNDU-L

Practica sport in natura. In ayurveda, timpul petrecut in natura este cel mai benefic lucru pe care il poti face. Plimbarile in ritm alert sau joggingul in parcurile deloc aglomerate dimineata sun t doua metode prin care se poate reduce stresul din organism in perioada agitata a sarbatorilor.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, asa ca merita un rasfat. Automasajul are efecte relaxante, diminuand considerabil stresul.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook