De ce tipa oamenii unii la altii atunci cand se cearta Skip to main content
De ce tipa oamenii unii la altii atunci cand se cearta

Un intelept hindus a vizitat raul Gange pentru a-si face baie si a observat o familie pe malul raului, certandu-se de zor. Inteleptul s-a intors catre discipolii sai zambind si i-a intrebat: “De ce oamenii tipa unii la altii cand sunt furiosi?".

Discipolii s-au gandit pret de cateva secunde, iar apoi unul dintre ei a spus: “Pentru ca isi pierd calmul”.

Inteleptul a intrebat apoi: “Dar de ce tipa cand interlocutorul se afla chiar langa el? Poti foarte bine sa spui ce ai de spus mai incet”.

Discipolii au mai dat alte raspunsuri, insa niciunul dintre ele nu l-a satisfacut pe intelept.

La final, inteleptul a explicat: “Atunci cand doua persoane sunt furioase, inimile lor se distanteaza. Pentru a acoperi distanta dintre acestea, oamenii trebuie sa tipe unii la ceilalti pentru a se auzi. Cu cat devin mai furiosi, cu atat mai tare trebuie sa tipe pentru ca distanta dintre inimile lor e mai mare.

Ce se intampla insa atunci cand doua persoane se indragostesc? Nu mai e nevoie sa tipe unele la celelalte, ci se aud chiar daca vorbesc incet intrucat inimile lor sunt apropiate. Distanta dintre inimi devine foarte mica, poate chiar inexistenta.”

Inteleptul a continuat: “Atunci cand se iubesc si mai mult, ajung soaptele intrucat inimile celor doi indragostiti sunt apropiate. Intr-un final, cei doi ajung chiar sa se inteleaga din priviri”.

Inteleptul si-a privit apoi discipolii si a spus: “Asadar, atunci cand te certi cu cineva, nu permite ca inimile voastre sa se distanteze, nu spune cuvinte care indeparteaza inima celuilalt de a ta intrucat e posibil sa nu gasesti o cale pentru a readuce inimile voastre din nou aproape una de cealalta”.

 

*In luna septembrie se deschide Scoala de Toamna Hatha Yoga SEVA - pentru informatii suplimentare si inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook