Lete Victoria: „Yoga reprezinta respirația sufletului meu” Skip to main content
femeie-asana-apus

Irina Lete a avut o atracție față de yoga din copilărie. În urmă cu 2 ani a urmat cursurile la Fitness Scandinavia, iubește acroyoga  și consideră practica Yoga „ conectarea permanentă la scânteia divină din ea.” Află mai multe despre Victoria în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Yoga reprezinta respirația sufletului meu.

Atunci când meditez, mă simt în deplina armonie cu tot ceea ce mă înconjoară, cu mine, cu întreaga creație divină și cu Mama Pământ, fără timp, fără spațiu.

Image

Yoga m-a învățat să îmi iubesc corpul exact așa cum este, sa îi respect limitele, ritmul și etapele, să îi cunosc esența, să știu și să simt că este suficient așa cum se manifestă spiritul meu acum și aici, să nu forțez lucrurile, oamenii, corpul. Fiecare om are timpul sau de trezire, de conștientizare.

Pentru mine a face yoga, nu înseamnă a fi neapărat într-o sală și a efectua niște asane…  a face practica yoga înseamnă să pot sa îmi mențin starea de prezență,de bucurie , de pace oricând și oricum, să pot sa meditez, să rămân conectată la scânteia divina din mine când mănânc, când dansez, când fac acroyoga, când merg, când lucrez, când sunt în serviciul celorlalți , atunci când sunt în metrou, când urc muchia ascuțită a unui munte, când sunt în contact cu tine , cel ce citești acum …când facem lucrurile banale, de zi cu zi. Yoga este un mod de viata, m a ajutat să îmi păstrez credința și bucuria în momente mai dificile, să descopăr frumusețea divina din mine si din ceilalți oameni.

Prima data am descoperit yoga în revista Formula As pe când eram copil și am fost fascinata așa că practic cu bucurie de mult, de când Nati m-a învățat ce înseamnă meditația în copilărie. După aceea am făcut multe cursuri de dezvoltare spirituală, am descoperit acroyoga si de aici a apărut dorința de a deveni profesor de yoga. Am urmat cursurile la Fitness Scandinavia acum 2 ani, cu niște oameni deosebiți – Veronica Miona, Denis Dochioiu, Beko Kayagee, cărora vreau sa le mulțumesc pe această cale pentru tot ce m-au învățat .

Yoga online: da sau nu? Interviu exclusiv Yogasat cu 6 instructori de marca din Romania

Image

Yoga  este deja inclusă în instituțiile  de învățământ și la locurile de muncă în multe țări…sperăm că și țara noastră va urma acest model la nivel cât mai înalt, în cel mai scurt timp.

Din punctul meu de vedere, yoga ar trebui să fie unealta și sprijinul fiecărei femei și astfel, cred că multe din valorile cu adevărat importante, ar putea fi schimbate din nucleul vital, adică familia. Dacă femeia este cu adevărat conștientă și în armonie cu darurile sale, societatea va fi schimbată radical, pentru ca fiecare om este un maestru pentru celălalt.

De aceea, îi sunt recunoscătoare în special mamei mele, cel mai mare maestru al meu, care nu se mai afla printre noi, pentru că exact după trecerea ei, eu am aplicat la cursul de yoga teacher …de la ea am învățat cel mai important aspect al vieții, pe care l-am întâlnit și în yoga…iubirea și acceptarea totală și necondiționată.”

Mulțumim Irina. Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook