Lidia Dumitru: Yoga este un instrument de a ajunge la dezvoltarea spirituală. Skip to main content
Lidia-Dumitru

Pentru Lidia Dumitru yoga înseamnă vindecarea trupului, concentrarea minții, modul de a rămâne în prezent. Practica yoga i-a adus o stare de bine, echilibru și independență. După fiecare practică simte că totul e bun și frumos. Pur și simplu este fericită din interior, fără să caute alte motive” externe așa cum obișnuia să o facă.

Vezi aici colecția de uleiuri esențiale YogasatShop

Mai multe despre Lidia în interviul oferit în excluxivitate pentru Yogasat:

Yoga are multe ”definiții”, dar pentru mine înseamnă vindecarea trupului, concentrarea minții, modul de a rămâne în prezent, dar și un instrument de a ajunge la dezvoltarea spirituală.

Image
lidia-dumitru-yoga

Primul efect pe care l-am simțit a fost la nivel fizic pentru că yoga m-a ajutat să îmi repar durerile puternice de spate. De fapt așa am găsit yoga. Acum mă bucur că așa s-a întâmplat, dar călătoria a fost una lungă. Posturile specifice pentru durerile de spate, împreună cu tehnicile de respirație m-au ajutat să relaxez și să tonific mușchii spatelui, să îmi recapăt flexibilitatea pe care o aveam când eram mică și să scap de contracturile musculare.

Apoi, am dorit să descopăr mai multe despre filosofia și stilurile de yoga, m-a provocat să pătrund mai mult în interior și să mă deschid către un univers de posibilități. 

Citește și: 14 lucruri interesante despre yoga pe care probabil nu le stii

Iar efectele pe care yoga mi le-a adus la nivel mental și emoționl m-au împins să îmi schimb viața cu mai mult curaj, să accept și să gestionez mai ușor tot ceea ce vine din exterior. Pot spune că azi sunt bine cu mine așa cum nu am fost niciodată, iar yoga a contribuit din plin la asta.

Fizic, yoga mă ajută să susțin lucrul îndelungat la birou și îmi pregătește corpul astfel încât să nu mai fie un obstacol în ceea ce îmi propun să fac.

Pe lângă partea fizică, mi-a schimbat atitudinea, felul de a vedea lucrurile și de a reacționa. Mi-a adus o stare de bine, echilibru și independență. După fiecare practică simt că totul e bun și frumos. Pur și simplu sunt fericită din interior, fără să caut alte motive” externe așa cum obișnuiam să o fac.

Image

Practic yoga zilnic, uneori de două ori pe zi: o practică Yang, activă de dimineața și una Yin seara, oricât de scurtă.

Cred că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. O practică constantă de yoga, ar aduce atât copiilor, dar și adulților care lucrează în medii tot mai stresante, beneficii imediate atât la nivel fizic, emoțional, cât și psihic. Apare o concentrare mai bună, încrederea în sine, gestionarea stărilor emoționale, un sentiment de calm și relaxare. La nivel fizic: crește flexibilitatea, forța musculară, dar mai ales apare conștientizarea corpului.

Urmăresc o serie de profesori de yoga din America, dar amprenta în practica mea de Ashtanga Vinyasa și Yin Yoga din ultimul an o are Adriana Cruceanu - YogNova cu care am și făcut Cursul de Teacher Training 200H.

Namaste!

Material susținut de:

Image

Comenteaza cu Facebook