Luna noua in Sagetator, 26 noiembrie 2019, cum iti asterni, asa te trezesti Skip to main content
Luna noua in Sagetator, 26 noiembrie 2019, cum iti asterni, asa te trezesti

Luna noua in Sagetator are loc pe 26 noiembrie, la ora 17.12 p.m., ora Romaniei. Se spune adesea: cum iti asterni, asa dormi. Insa acestui moment astrologic i se potriveste mai bine: cum iti asterni, asa te trezesti.

Daca iti asterni ceva solid, nu te ia valul in somn, sa te trezesti cine stie pe ce mare necunoscuta, ratacit si departe de acasa. Daca nu te preocupa cum iti asterni, nu te mira pe unde te trezesti. Prin ce locuri, prin ce paturi, prin ce stari sau situatii. A-ti asterne, aici, se refera la a actiona constient, in urma folosirii discernamantului. A te trezi are fie sensul de a te pomeni intr-o situatie neplacuta, lipsita de control, fie sensul de a deveni constient.

Vrei sa dormi? Vrei sa ramai inconstient? Vrei sa traiesti consecintele inconstientei tale, sa vezi de fiecare data unde duc? Sau vrei sa te trezesti? La realitate, la discernamant, la viata, la adevar? Impactul acestei luni noi va tulbura mult, va porni adevarate furtuni interioare. Acestea au rolul de a provoca o transformare constienta.

CITESTE Thich Nhat Hanh: cele patru mantre ale prezentei autentice

Ai o alegere simpla de facut. Fie renunti la adictii, la obiceiuri nesanatoase, la incercarile de a te minti, fie traiesti consecintele unui asemenea mod de trai, care te tine departe de natura ta autentica si de sinele tau real. Nicaieri nu vei gasi, in exterior, ceea ce trebuie sa cauti numai si numai in interior.

Acum este unul dintre momentele cruciale in care ai sansa de a te inalta sau de a te afunda. Daca semeni vant, nu te mira ca vei culege furtuna. Ai de ales intre efort, disciplina si autocontrol, pe de o parte, si comoditate, indulgenta de sine si egoism, pe de alta parte. Ai de ales carei parti din tine continui sa-i servesti, sa-i dedici viata ta, energia ta: inger sau demon? Sfant sau animalic? Este momentul sa votezi.

CITESTE Cum sa iti controlezi furia inainte ca ea sa te controleze pe tine

O pilda indiana spune ca in fiecare dintre noi se lupta doi lupi, unul alb si unul negru. Care castiga? Cel pe care il hranesti. Mintea, care functioneaza in dualitate, cu ce o hranesti? Ce cultivi? Pentru ca exact ceea ce semeni, vei culege.

Aceasta luna noua tulbura ape adanci, scoate nevazutul din noi la suprafata, scoate epavele de pe fundul marii interioare. Energia astrala poate fi favorabila unor stari de anxietate, furie, frustrare, iritabilitatii si resentimentelor. Zonele sensibile in aceasta perioada sunt: ficatul, soldurile, coapsele, osul sacru.

Totodata, acest moment reprezinta sansa succesului in actiunile intreprinse. Doar ca ai grija ce-ti doresti, fiindca s-ar putea sa primesti si apoi sa fie prea tarziu cand te lamuresti ca ai picat din lac in put. Nemultumitului i se ia darul. La ce bun sa primeasca egoul tot ce vrea, daca in acest demers inconstient pierde conexiunea cu propriul suflet?

Daca rezisti sansei de transformare interioara, care ti se ofera acum, iti vei hrani egoismul, propria aroganta, vei pierde o oportunitate unica in viata si vei suferi pierderi ireparabile. Energia acestei luni noi este aceea a introspectiei autentice in privinta caracterului si valorilor tale morale. Iertarea are o imensa capacitate de purificare, deoarece ea muta atentia din exterior, de la altcineva, catre interior, catre asumare responsabila si confruntare sincera cu sine.

Recomandari de practica:

  • Asane care combat stresul
  • Tehnica respiratiei pe cate o nara si alte tehnici pranayama
  • Introspectie cu intentia iertarii, a cultivarii autodisciplinei si a renuntarii la adictii si la obiceiuri proaste
  • Sporirea timpului acordat meditatiei zilnice

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook