Lună plină în Balanță – Liniștea dinaintea furtunii Skip to main content
luna-plina-roz

Luna plină în Balanță de pe 16 aprilie este un moment al armonizării, al liniștii, un moment de respiro înainte de sezonul eclipselor. Sâmbătă, la ora 21.54 luna va atinge punctul maxim de creștere, aducând cu ea o nevoie pregnantă de liniștire a gândurilor și a emoțiilor. Va exista o tendință de a menține gândurile orientate spre optimism, spre pozitiv, spre chestiuni superficiale, în general, tocmai pentru a nu perturba liniștea interioară. Nu există energie pentru chestiuni profunde și întrebări existențiale.

Pe de altă parte, energia lunii pline în Balanță te va ajuta să fii așa cum ești, autentic, să îți trăiești și să exprimi și părțile bune și cele pe care le consideri mai puțin bune.

Din punct de vedere fizic, sunt ceva mai sensibile în această perioadă rinichii, urertele, vezica urinară, pielea și pancreasul. Ca de obicei, intervențiile chirurgicale sunt nerecomandate.

Din punct de vedere subtil, această lună plină, denumită și luna roz, invocă armonia și frumusețea, deci și munca interioară de a reveni într-o stare de echilibru, atât în plan subtil cât și în zona relațiilor.

În ciuda nevoii de echilibru, totuși, energia lunii pline va aduce cu sine testări ale anduranței și voinței, în special celor mai deschiși din punct de vedere spiritual. Intensitatea va fi cuvântul de ordine. De la fenomene meteo intense, până la o analiză foarte critică a reacțiilor, a obiceiurilor și a celor mai profunde gânduri. Energia lunii pline va avea un impact deosebit și asupra secretelor, acolo unde există. Este destul de probabil ca acestea să fie demascate, expuse, analizate public și social.

Citește și: Ce este initierea spirituala si cat costa (yogasat.ro)

Peste două săptămâni, urmează luna nouă în Taur și o eclipsă de soare, astfel că liniștea și calmul aparent din această perioadă nu fac altceva decât să creeze premisele unei răstunări de situații la finalul lunii.

Această lună plină în Balanță reprezintă finalul ciclului eclipselor care a început la sfărșitul lunii noiembrie 2021. Astfel că este un moment foarte bun de aducere aminte și de evaluare a acelei perioade, cum te-au afectat și în ce aspecte ale existenței. Cu cât ne apropiem mai mult de eclipsa solară din 30 aprilie, cu atât va apărea mai mult nevoia de a clarifica și de a finaliza problemele pe care le-au adus eclipsele anterioare.  

Practica de lună plină

Chiar dacă tendința este de a evita introspecția prea profundă, este recomandat totuși să se păstreze și chiar să se intensifice practica de meditație sau auto-interogare. Cu cât practicantul va rămâne mai acnorat în interior, cu atât șansele să se creeze o furtună internă peste două săptămâni sunt mai mici.

Citește și: Jnana Yoga – Calea înțelepciunii I (yogasat.ro)

Mai degrabă, se recomandă introspecția și interogarea pentru a vedea ce obiceiuri sau reacții sunt încă prezente în subconștient și nu mai sunt de folos evoluției spirituale și generale ale practicantului.

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook