Luna plină în Gemeni - între logică și intuiție Skip to main content
luna-plina

Ultima lună plină a anului are loc pe 19 decembrie, cu punctul maxim la ora 06.35. Se spune despre luna plină din decembrie că este luna nopții lungi, deoarece traiectoria ei va părea mai lungă și va lumina mai mult cerul, datorită zilelor mai scurte.

Luna în Gemeni se va manifesta, în primul rând, prin nevoia de spontaneitate, de schimbare, dar și prin nevoia unei introspecții profunde asupra propriilor trăiri și împărtășirea acestora cu cei apropiați. E destul de probabil ca perioada aceasta să fii ceva mai comunicativ și să simți nevoia de socializare cu oameni deschiși. Există o “luptă” interioară între tendința de a ține mintea limpede și de a deschide inima. Armonia și echilibrul între inimă și minte sunt absolut necesare în această perioadă, în special în comunicarea cu cei apropiați.  

Organele influențate de luna plină în gemeni sunt umerii, brațele, mâinile, sistemul respirator, plămânii, sistemul nervos și capilarele. Ca în orice moment de lună plină, este recomandată evitarea intervențiilor chirurgicale.

Rațiunea este limitată

Limitările logicii vor fi cel mai bine evidențiate în zilele premergătoare lunii pline în Gemeni. Și chiar dacă rațiunea pare să fie răspunsul în multe dintre situațiile de viață, e bine să ai în vedere că aceasta presupune un “cadru”, este suma tuturor experiențelor de până acum. Dar cum ultima lună plină a anului vine cu o înclinație crescută spre intuiție, este o perioadă a negocierilor interne între cele două aspecte ale minții.

Este momentul echilibrării adevărului personal cu cel colectiv. Cu alte cuvinte, este nevoie de ceva mai multă introspecție pentru conștientizarea propriilor valori, deseori în opoziție cu cele sociale. Este momentul regăsirii integrității și a cunoașterii autentice.

Citește și: Integritatea definește caracterul (yogasat.ro)

Luna plină în Gemeni aduce cu sine o minte foarte activă și, totodată, nevoia de a comunica ceea ce îți stă pe suflet de ceva vreme. Manifestarea energiei lunare este ideală dacă ți se dă suficient spațiu și libertate pentru a comunica experiențele emoționale ale perioadei. Adeseori, luna plină în Gemeni vine la pachet cu claitate mentală și dorința de socializare cu oameni buni și curați la suflet. Așa că este bine să îți alegi cu grijă anturajul și oamenii în fața cărora te deschizi.

Practica pentru luna plină

Ideal ar fi să mărești în aceste zile timpul pe care îl petreci în meditație și introspecție. Luna plină are darul de a scoate la iveală anumite tipare și limitări din subconștient, așa că e bine să petreci mai mult timp “înăuntru”.

De asemenea, ca tehnică de purificare a mentalului, este recomandat să faci și Neti kriya, curățarea căilor nazale.

Citește și: Jala neti – tehnica de curățare nazală benefică în sezonul rece (yogasat.ro)

În afară de faptul că este o tehnică recomandată în sezonul rece pentru gestionarea sănătății căilor respiratorii superioare, ajută mult în activarea și decongestionarea Ajna, chakra mentalului. În acest fel, vei găsi mai ușor echilibrul dintre intuiție și rațiune și, împreună cu practica personală, vei da mai ușor la o parte vălul iluziei colective.

Comandă de aici vas Jala Neti YogasatShop diverse modele și culori.

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook