Dana Cristiana Pasol: „Iubesc Yoga în toate aspectele ei” Skip to main content
Dana-Cristiana-Pasol-yoga

Pentru Dana Cristiana Pasol yoga a dat sens tuturor trăirilor ei, i-a dat un scop, dat și un mijloc prin care să împace divinul cu lumescu. Primul ei maestru a fost bunicul ei, care îl studia pe Piticaru și Krishnamurti și care i-a explicat pentru prima dată că oamenilor li se pune un văl la naștere că să poată uită toate experiențele trăite in alte vieți. 

Vezi aici colecția de curele yoga YogasatShop.ro

Acum doi ani a deschis studioul Venusao Yoga&Pilates unde i-au trecut pragul sute de persoane, multe din ele la prima experiență yoga.

„La fel ca majoritatea oamenilor, am căutat, de mică, fericirea. Am regăsit în schimb, bucurii mărunte, plăceri și atașamente. Am găsit învățături pentru care sunt recunoscătoare, am întâlnit oameni ce au devenit speciali pentru mine, am greșit, dar am și depășit hotare mentale, am admirat dar am și acumulat temeri, am iubit și m-am temut să nu pierd ceea ce de fapt nu dețin. Toate aceste experiențe m-au definit, mi-au dat contur lumesc, m-au desăvârșit, strat după strat.

Image
Dana-Cristina-Pasol-yoga

Yoga a dat sens tuturor trăirilor, mi-a dat un scop clar, dar și un mijloc prin care să împac scânteia divină cu lumescul. A desăvârșit ideea de fericire, i-a dat conținut și contur, m-a redat mie însămi și mi-a dăruit Fericirea Lumii întregi.

Yoga este un mod de viață. Poți alege să privești lumea cu detașare, cu prea puțină implicare în drumul tău spre îndeplinirea listelor cu propriile interese, sau poți încerca să te pui în pielea oamenilor cu care interacționezi. Real. Să încerci să vezi lumea din partea cealaltă a ochilor, a zâmbetelor, a măștilor. A straturilor. Ești tot tu acolo, merită să încerci. Yoga îți da claritate, îți ascute maxim toate simțurile, te aduce Acum și Aici.

Image
Dana-Cristina-Pasol-yoga

Consecvență este cheia, nu poți afirma că ești vegetarian și că doar mănânci carne din când în când.

Ești sau nu ești. La fel și practica yoga. Nu este vorba doar de practică fizică, este vorba de tot sistemul,de alegerile pe care le faci, de energiile pe care le lași, de ce triezi să vină la tine. Așadar practic Yoga mea în fiecare clipă, prin alegeri, vorbe, fapte, gânduri, energie pe care o dau și o primesc. Cu tot cu greșeli. Intențiile sunt cele care contează, restul se trăiește.

Ar fi minunat să existe Yoga în toate capitolele vieții, în instituții. Doar că sunt puțini Maeștrii adevărați, cei care pot îndrumă. Yoga este compatibilă cu suflete de toate felurile, poate potența sau poate corecta, poate aduce alinare sau iubire în suflete pustii. Yoga este compatibilă cu toate religiile lumii, pentru că unește.

De acum 2 ani, de când am deschis studioul Venusao Yoga& Pilates, au trecut pragul sute de persoane, multe la prima experiență cu Yoga. Este minunat să vezi cum are loc transformarea, cum oamenii se îndrăgostesc imediat de practică, cum totul devine firesc. Cum indiferent de vârstă, adulți și copii, devin mai prezenți, se înmulțesc cu trăiri, revin.. Acasă.

Am avut multe mămici care au vrut să vină cu copiii, să creeze acea legătură indestructibilă mama-fiica, să ofere emoție.

Acum, pe durata limitată, am mutat totul online, este o practică mult mai personală, pentru că fiecare se conectează cu spațiul de acasă, spațiul intim, aduce energia frumoasă acasă, iar avantajul este că poți practică din orice colț al lumii, fără să pierzi timp prețios cu drumul. Ești Aici de oriunde ai practica.

Iubesc Yoga în toate aspectele ei, îmi place să îmi simt corpul fizic după o practică intensă pentru că apoi mintea devine clară și sufletul ușor. Alinierea minte, trup, suflet este ceea ce caut. Fericirea.

Primul Maestru pe care nu l-am conștientizat decât după zeci de ani, a fost bunicul meu, tatăl tatălui meu.

Este cel care mi-a explicat, când eram foarte mică, pe înțelesul meu de atunci, că oamenilor li se pune un văl la naștere că să poată uită toate experiențele trăite in alte vieți, că nu am putea dobândi o experiență omenească completă dacă am (re)cunoaște  viețile trecute, că trebuie să ne ducem la bun sfârșit programul, fără a știi că deja ni l-am creionat.

Image
Dana-Cristina-Pasol-yoga

Fără a știi deznodământul. Că viață e dată pentru a fi pur și simplu trăită, acumulate experiențe și desăvârșită energia.

Nu știam atunci că voi ajunge să studiez Yoga, dar drumul fusese deschis. Bunicul meu îi studia pe Piticaru și Krishnamurti, pe care am început să îi îndrăgesc și eu mai târziu.

Încerc să nu studiez foarte mult, pentru a nu ajunge să îmi identific ideile cu cele citite, încerc să descopăr cât mai mult prin introspecție, prin discuții cu mine însămi, prin dialoguri cu soțul meu, prin contemplarea Vieții. Nu avem foarte mult timp, iar răspunsurile se regăsesc în Noi.”

Namaste

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspirație în practică 

Comenteaza cu Facebook