Luna plină în Rac – decizii radicale Skip to main content
luna-plina

Prima lună plină a anului 2022 va avea loc pe 18 ianuarie, la ora 01.53, în semnul Racului. Este o perioadă care predispune la schimbări radicale și o interiorizare profundă, în care sunt puse sub lupă aspecte ale familiei, carierei, dar favorizează echilibrul și eliberarea de polaritate.

Din punct de vedere fizic, organele guvernate de luna plină sunt stomacul, mucoasa gastrică, ovarele, uterul și sistemul limfatic. Ca de obicei, în fazele de lună plină, nu sunt recomandate intervențiile chirurgicale de nici un fel, în special în sfera organelor guvernate de luna plină în Rac.

Din punct de vedere subtil, sentimentul de siguranță este dat acum de cămin, familie și activitățile administrative din jurul casei. Este posibil ca toți nativii să fie mai predispuși la fluctuații emoționale. Lecția lunii pline în Rac este cu privire la iertare și uitare, pentru a evita stările depresive cauzate de hiperanaliza mentală. De asemenea, percepția asupra lumii exterioare poate fi ușor distorsionată și subiectivă, așa că cel mai indicat este să menții o distanță detașată și sănătoasă față de exterior.

Citește și: 6 asane pentru eliberarea emotiilor dificile (yogasat.ro)

 Opoziția cu Pluto aduce schimbări radicale

Cu atât mai mult pentru Raci și Capricorni, semnele cele mai afectate de această lună plină. Este o perioadă a analizei propriei ființe, a emoțiilor și a eliberării de jumătăți de măsură. Lui Pluto nu îi plac incertitudinile și lucrurile lăsate neterminate, deci este posibil ca aceste zile să conducă la ultimatumuri. Luna plină te va împinge să iei decizii în mai multe aspecte ale existenței tale, în special în sfera relațiilor, familiei, carierei.

Este o perioadă în care vei simși nevoia de protecție și de siguranță, vei căuta aceste aspecte mai mult decât de obicei. Lecția primei luni pline a anului este că nimeni din exterior nu poate oferi protecția de care ai nevoie, ci mai degrabă este vorba despre o stare interioară, despre o protecție divină, care vine odată cu înțelepciunea practicii de interiorizare.

Practica de lună plină

Este un moment bun să petreci ceva mai mult timp în interior, analizând cine ești tu acum, care îți sunt fricile, visele și dorințele cele mai profunde. Luna plină în Rac te poate ajuta să înțelegi natura divină a ființei, în timp ce Soarele din Capricorn îți poate lumina calea și oferi determinarea de a urca și de a înțelege natura divină. Cu alte cuvinte, practica ta personală este foarte importantă, în special în aceste zile.

Petrece mai mult timp în meditație, rămâi acolo să vezi și să auzi ce se întâmplă în interior. Chiar dacă pot apărea gânduri care te deranjează sau îți produc disconfort, este bine să le lași să iasă în conștient, Luna plină în Rac va da cărțile pe față și te va ajuta să te deblochezi de trecut, să nu mai privești înapoi.

Folosește-te de elementul apei, fă băi lungi, purificatoare, hidratează-te bine, iar dacă practici yoga, e bine să introduci în practică și câteva asane care să echilibreze a doua chakră.

Citește și: Swadhisthana, chakra sacrală | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook