Luna plină în Vărsător – Supeluna emoțiilor Skip to main content
luna-plina-august

Ultima superlună a anului, luna plină din Vărsător va părea cea mai mare de până acum, datorită apropierii de pământ. Pe 12 august, la 04.35 ora României, luna plină va atinge apogeul în zodiac Vărsătorului. Tendința astrală a acestor zile este una complicate din punct de vedere emotional, deoarece energia Vărsătorului și influența Lunii în această zodie vin la pachet cu o nevoie puternică de independență emoțională. Cu toate acestea, atunci când ești într-un grup mai mare de oameni, este ceva mai ușor să înțelegi ceea ce simți și să te eliberezi de eventualele emoții joase, precum frica, furia sau gelozia.

Din punct de vedere fizic și fiziologic, sunt influențate în această perioadă gambele, gleznele, călcâiele, tendoanele, mușchii antebrațelor și hormonii tiroidieni.

În plan subtil, luna plină de pe 12 august aduce cu sine inovație și individualism, ca instrumente de găsirea a inspirației de a gândi mai liber și de a acționa cu mai mult curaj. Este luna plină care va zgudui din temelii orice formă de teamă care te împiedică să trăiești și să fii authentic, va anula tot ceea ce credeai că știi până acum și acolo unde există rezistență, va “forța” până când vei alege să acționezi complet diferit decât așa cum o făceai până acum. Energia Vărsătorului invită aproape întotdeauna la imprevizibil, iar odată cu luna plină, imprevizibilul devine deja o certitudine, cu atât mai mult cu cât și prezența lui Uranus creează un teren propice pentru surprizele emoționale sau crizele existențiale care să determine o altă perspectivă asupra vieții.

Zilele din jurul Super Lunii de pe 12 august pot părea ca un punct culminant sau o închidere a unui capitol care a mai fost pus pe tapet în luna iunie. Este ca și când ai ajunge la capătul unei călătorii sau într-un punct în care va fi nevoie să iei o decizie.

Lunile pline, în special Super Lunile aduc în atenție aspecte care trebuie eliberate, purificate pentru a menține sau pentru a ajuta evoluția individuală și colectivă. Iar Saturn, stăpânul Karmei, va fi și el foarte activ în aceste zile. Orice acțiune care nu este aliniată cu dharma sau cu sufletul, va avea consecințe aproape immediate. Lecțiile lui Saturn, deși dure, sunt printre cele mai eficiente în ceea ce privește evoluția conștiinței. Atunci când faci treaba pe care Saturn o așterne în fața ta, atunci acesta îți va aduce success, recunoaștere și recompense.

Practica de lună plină

Citește și: Pranayama, respirația care reduce inflamația (yogasat.ro)

Având în vedere că este o perioadă extrem de încărcată emotional și nu numai, singurul lucru pe care îl poți controla cu adevărat este respirația. Poți folosi tehnicile de Pranayama ca pe un instrument eficient de a readuce ehilibrul fizic, mental și emotional.

Încearcă să menții aproximativ 15 -20 minute/ zi o tehnică de control al respirației. Ideal, alege o tehnică ce induce o stare de răcorire, de calmare a sistemului nervos și echilibrare a sistemului endocrin, pentru a avea un efect de sedare și asupra planului emotional. Poți încerca respirația alternativă -   Nadi Shodhana Pranayama – sau respirația oceanului - Ujjayi pranayama. Ambele sunt tehnici de detoxifiere, atât în plan fizic, cât și în planurile subtile.

Citește și: https://www.yogasat.ro/ujjayi-pranayama-sau-respiratia-oceanului

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook