Maria Iorga: „Odată ce începi pe drumul ăsta, ești mereu un elev al practicii.” Skip to main content
Maria-Iorga-instructor-yoga

Maria Iorga a început practica yoga în urmă cu 5 ani și de 2 ani este zilnic pe saltea. Practica a început-o din curiozitate și pentru beneficiile fizice, ulterior devenind mult mai mult de atât, practica pe saltea devenind o meditație în mișcare. Vinyasa este marea ei pasiune, alternând cu Yin Yoga, iar mediația și pranayama și-au câștigat ușor loc în practica ei zilnică.

Consideră că Yoga este pentru toată lumea și că absolut oricine ar trebui să se bucure de beneficiile practicii.

Mai multe despre Maria în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga e o stare de spirit care îmi amintește mereu să trăiesc conștient, să îmbrățișez și să mă bucur de singurul moment care există cu adevărat: Prezentul. Este un stil de viață.

Practica Yoga mi-a deschis ochii și mi-a întors privirea către Sine. Obișnuiam să spun că m-a schimbat profund, în adâncul ființei. Ulterior, am înțeles că Yoga nu a schimbat nimic, ci a aprins lumina. Mi-a permis să mă cunosc cu adevărat, să îmi regăsesc propria esență. Am început să văd viața dintr-o altă perspectivă, dincolo de aparențe și preconcepții. Prin Yoga, am reînvățat să trăiesc conștient și să mă joc.

La nivel fizic, sunt mult mai puternică și considerabil mai flexibilă. Chiar mai mult, mi-am și recăpătat mobilitatea unui genunchi, după o operație dificilă. De atunci mă bucur ca un copil de fiecare senzație nouă, de o tranziție creativă sau de o sesiune relaxantă Yin.

Image
Maria-Iorga-instructor-yoga

De când practic Yoga zilnic, mi-am schimbat profund stilul de viață. De la cum am grijă de mine, la modul în care vorbesc și mă raportez la cei din jur, până la cât de prezentă sunt în fiecare moment. Meditația și Pranayama sunt ”uneltele” mele secrete, la care mă întorc oricând simt nevoia să mă centrez, să mă calmez sau doar să îmi readuc atenția în Prezent.

Am început să practic Yoga în urmă cu tot 5 ani și de aproximativ 2 ani sunt zilnic pe saltea. Vinyasa e marea mea pasiune și alternez cu Yin Yoga, depinde cum mă simt. În zilele când predau, mă joc câteva ore cu diverse variații, în funcție de focusul clasei.

Consider că Yoga este pentru toată lumea și că absolut oricine ar trebui să se bucure de beneficiile practicii. Dacă Yoga ar fi inclusă în instituțiile de învățământ, cred că am avea copii și tineri mult mai sănătoși, mai empatici și fericiți. La locurile de muncă, o pauză de Yoga ajută la combaterea stresului cronic și a afecțiunilor conexe, printre multe altele.

Image
Maria-Iorga-instructor-yoga

M-am apucat de Yoga din curiozitate, în special pentru beneficiile fizice. Ulterior a devenit mult mai mult de atât. N-aș ști să spun când s-a petrecut schimbarea, dar a fost definitivă și categorică. Pentru mine, practica de pe saltea este o formă de terapie, o meditație prin mișcare, dar Yoga nu se rezumă la Asane. Meditația și Pranayama și-au câștiga ușor locul în practica zilnică. E fascinant că pe măsură ce înveți mai mult despre Yoga, se deschid nenumărate uși. Odată ce începi pe drumul ăsta, ești mereu un elev al practicii.

Image
Maria-Iorga-instructor-yoga

Iubesc să fac Yoga sub cerul liber, Natura mă inspiră și îmi este cel mai bun maestru.

La nivel teoretic, Paramahansa Yogananda mi-a deschis apetitul pentru Yoga și la învățăturile sale revin mereu. Am descoperit ”Autobiography of a Yogi„ când eram în izolare în Zimbabwe și a devenit cartea mea de căpătâi în domeniu. Atunci am știut că vreau să dau mai departe beneficiile practicii.

În materie de tehnică, pe Schuyler Grant o admir enorm. Orele ei mă inspiră să fiu creativă atât în practica personală, cât și atunci când predau.

*Momentan predau clase private de Vinyasa & Yin online, iar în timpul săptămânii predau sesiuni de grup în Brașov -Maria Iorga, Instructor certificat Yoga Alliance / 2020”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook