Meniu ayurvedic de Paste, trei feluri pentru toate cele trei dosha Skip to main content
Meniu ayurvedic de Paste, trei feluri pentru toate cele trei dosha

Meniu ayurvedic de Paste, cu trei feluri, potrivit si recomandat tuturor celor trei tipuri de dosha. Usor de gatit si gustos, meniul se bazeaza pe ingrediente aromatice proaspete, adaptate primaverii, anotimpul Kapha.

Supa de cocos si linte galbena

supa cocos linte

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 1 bucatica de 2 cm de radacina proaspata de ghimbir
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 betisor de scortisoara
  • 150 g de linte galbena
  • Putin suc de lamaie, proaspat stors si putina coaja de lamaie rasa
  • 250 ml lapte de cocos
  • 800 ml de supa vegetala

Preparare:

Se incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie. Se curata si se rade ghimbirul. Se adauga condimentele si lintea si se soteaza in uleiul de cocos timp de cateva minute, pana cand devin usor maronii. Se toarna deasupra supa de vegetala, laptele de cocos si se fierbe totul timp de 20 de minute. Se scot betisorul de scortisoara si foaia de dafin si se paseaza usor supa. Se asezoneaza cu sare, suc de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se poate decora cu lapte de cocos sau de migdale, cu putina smantana, si se poate garnisi cu diverse verzaturi, inainte de servire.

CITESTE MENIU VEGAN DE PASTE: APERITIV, FEL PRINCIPAL SI DESERT

Salata de cicoare rosie, cu grapefruit si avocado

salata cicoare avocado

Ingrediente salata:

  • 1 salata de cicoare rosie, mica (salata radicchio)
  • 1 mana de salata mielului sau salata de camp
  • Macris proaspat, optional, pentru ornare
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit roz
  • Suc proaspat de lamaie
  • Piper
  • Seminte de dovleac

Ingrediente dressing:

  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura de miere, sirop de agave sau de artar
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente (ghimbir, coriandru, piper negru, zahar nerafinat din trestie de zahar, turmeric, sare si scortisoara de Ceylon)
  • 4 lingurite de ulei de nuci, presat la rece

Preparare:

Se spala salatele, se scurg bine de apa, apoi se taie in felii subtiri. Se decojeste si se taie grapefruit-ul in bucati mici. Se curata avocado si se taie pe lung, in felii care se stropesc cu sucul de lamaie. Se amesteca ingredientele de dressing pana la o consistenta cremoasa si se lasa la marinat. Se face un pat din frunze de salata, peste ele se pun bucatile de grapefruit si feliile de avocado. Se stropeste totul cu dressing, se presara piper si se orneaza cu seminte de dovleac.

CITESTE BENEFICIILE TRUPEȘTI ALE POSTULUI

Cheesecake de iaurt si lamaie

cheesecake lamaie iaurt

Iaurtul si lamaia transforma aceasta prajitura intr-una pufoasa, cu un gust si textura deosebite.

Ingrediente:

Crema:

  • 3 cani de iaurt
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • ½ cana de zahar
  • 1 ½ lingurite de coaja de lamaie, fin rasa

Blatul:

  • 1 ¼ cani de biscuiti sfaramati sau crackers graham
  • 3 ½ linguri de ghee sau unt topit
  • 2 linguri de zahar brun

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se preseaza imediat intr-o forma de copt. Daca se intarzie presarea, untul se va intari si compozitia va fi mai dificil de prelucrat. Se incalzeste cuptorul la 175°C. Se mixeaza toate ingredientele de crema, la blender, pana se obtine consistenta dorita. Se toarna crema peste blat. Se baga la cuptor si se coace timp de 50-60 de minute, pana cand prajitura devine usor maronie, in cateva locuri, deasupra. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit. Se serveste ornata cu feliute de capsuni sau cu alte fructe.

Comenteaza cu Facebook