Mihaela Bălăceanu, founder & teacher Yoga Clinic Romania Skip to main content
Mihaela Mihaela Bălăceanu Yoga

Se spune că atunci când ceva îţi este menit să fie, te va căuta sau apare în viaţa ta chiar indiferent de ce vrei sau crezi tu, și cam așa a apărut yoga în viaţa mea. În urmă cu aproximativ 8 ani m-am trezit într-o dimineaţă şi am spus că de azi vreau să fac yoga,  de atunci drumul către yoga a fost o continuă evoluţie şi descoperire de sine, m-am descoperit pe mine cu adevarat și am învatat pentru prima dată să comunic cu întreaga mea fiinţă. Când înveți să te asculţi şi să te conectezi la tine începi să înțelegi și să vezi unde mai ai de lucrat cu tine, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic şi asa a apărut Psiho Yoga și călătoria continuă.“

Ce reprezintă yoga pentru tine personal?

De când a venit yoga în viaţa mea a devenit ca o parte din mine şi din existenţa mea. Am îmbrăţişat această practică deoarece faţă de toate formele încercate de a mă descoperi a fost singura care m-a învățat cum să mă ascult şi să mă conectez la adevăratul meu sine și la corpul meu.
Ce efecte a avut practica yoga asupra ta? 

Mă încadram uşor la persoanele cu slabe șanse să facă yoga, aveam mari probleme cu spatele, mari probleme hormonale şi implicit de greutate, flexibilitate zero, eu. Prin practica yoga le-am aliniat si toate s-au îndreptat de la sine atat cât am nevoie să îmi fie bine. Yoga pentru mine este ca micul meu secret, reţeta echilibrului pe care nu mi-o poate lua nimeni, nu se pierde şi rămane ca parte din mine în orice acţiune a mea atât fată de exterior cât şi cu propriul meu interior.
Yoga ți-a schimbat modul de viață?

În momentul în care am început să mă conectez la mine şi să îmi vad corpul ca pe un întreg, să îl accept şi să lucrez cu el ca parte dintr-un întreg, atunci mintea s-a relaxat şi am început să mă ascult cu adevărat. Am simțit că nu pot să mai mănânc carne,  şi aşa am devenit şi vegetariană. Întotdeauna mi-a placut să îmi depășesc propriile limite ale gândirii dar nu am reuşit să fac cu adevărat asta până nu am vizualizat o nouă perspectivă a energiei curate în Univers prin curățarea propriului corp.
Ce fel de yoga predai ? stiluri, metode. 

Am inceput cu Hatha, o perioada bună de timp eram îndragostită de Ashtanga şi în ultimii ani, special după ce am devenit mamică, fac cum fac şi spre Yin Yoga ajung mereu să mă îndrept cu practica. În timpul claselor de yoga depinde foarte mult care este tematică asupra căreia lucrez, facând psiho yoga, tematică unei ședințe atrage cu sine o practică specială, focusul devine intenția și ne direcționam energiile și psihicul prin lucru cu propriul corp, cu propriul psihic și propria energie, care ne ajută cel mai mult în scopul ales. 
Crezi ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă?

Yoga aplicată în şcoală, mai mult ca sigur, va îndepărta fenomenul de bullying şi va armoniza şi crește calitatea interacțiunilor între copii, iar  aplicată la locul de muncă va facilita schimbarea în percepeţia adultului şi raportarea sa la evenimentele şi activităţile de zi cu zi.

Practici meditație? Ce rol are în practica ta? 

Meditația este parte din viața mea zilnică, este sursa mea de linişte, de întoarcere la mine, de activare energetică şi de evadare față de lucurile din exterior care nu îmi fac cinste, asupra cărora caut un răspuns şi pentru asta mă duc în propriul interior. Eu practic pentru mine toate tipurile de meditaţie existente în funcție de stadiul vieţii în care mă aflu şi de evoluţia mea personală. Toți clienţii mei beneficiază de meditaţii terapeutice. Am făcut și pachete speciale de meditații pentru lucru individual acasă.

Ce maestru/maeștri încerci să urmezi sau urmezi? Ce maeștri te inspiră?

Pot spune că am citit toți marii maeștri recunoscuţi precum Swami Sivananda, Ramana Maharsi, Yogananda, Ramakrishna, și în acelaşi timp am citit și citesc și multă psihologie şi-mi place să cred, așa cum am și sloganul “că noi suntem propria noastră limită”, că este bine să ne inspirăm de la cât mai mulți oameni cu care rezonăm și ale căror valori sunt similare cu ale noastre. Mă inspiră oamenii care vor sa transmită lumină mai departe şi încearcă să o facă cât mai curat şi profesionist, oamenii de langă mine, în viaţa de zi cu zi, copiii care oferă zâmbete gratuite și te îmbrățișează pur din sufletul lor curat,  pomii cum stau ei acolo mereu și susțin planeta și parcă au multe povești de spus, mă inspiră cărţile şi revistele pe care le citesc.

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook