Monika Pal: Yoga este starea de bine (corp și minte) din care toți avem de câștigat: rezistență, echilibru, calm, focus și multe altele. Skip to main content
Monika-Pal-instructor-yoga

Monika Pal este om de HR, Marketing și Comunicare, cu pasiune pentru oameni, pentru proiecte care aduc schimbări în societate și pentru tot ce contribuie la starea de bine. Fiind responsabilă și de dezvoltarea altor oameni din jurul ei, consideră că este foarte important ca ea să fie bine, să poată da mai departe calm, echilibru și pasiune. Instructor de yoga din 2019, Monika crede în puterea transformatoare a practicii atât la nivel personal cât și la nivel de comunitate.

Mai multe despre Monica în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga reprezintă pentru mine modalitatea de a-mi echilibra corpul și mintea. Reprezintă acea unealtă prin care îmi ofer ajutor ca să pot fi cât mai capabilă să îi ajut și pe alții.

Practic de mai mult de 5 ani din care ultimii aproape 3 ani sunt și instructor yoga.

Image
Monika-Pal-instructor-yoga

Yoga m-a învățat cum să intru mai ușor și să rămân cât mai mult în starea mea de bine. Această stare de bine pentru mine înseamnă echilibru, concentrare, calm și prezență. Simt că fiecare practică de yoga îmi aduce energie pozitivă și claritate mentală, indiferent în ce stare am început practica.

Citește și: Ce NU știai despre nidra yoga, yoga somnului conștient

Prin yoga am învățat să mă conectez mai ușor la nevoile corpului meu, să îmi întrețin sănătatea, să fiu mai blândă cu mine și să îmi accept stările. În același timp, elemente din yoga mă ajută să fac mișcare/ alte sporturi într-un mod conștient, incluzând respirația, relaxarea mușchilor sau chiar mindfulness.

Elemente din yoga le practic zilnic. Nu trece zi în care să nu fac pranayama (tehnică  de respirație) sau yoga nidra (o formă de meditație). Practică completă fac de două-trei ori pe săptămână în funcție de alte forme de mișcare pe care le fac în acea săptămână.  

Image
Monika-Pal-instructor-yoga

În mare parte practic meditații ghidate dar și yoga nidra ghidată de mine prin diferite tehnici de vizualizare și relaxare. Din meditațiile ghidate rezonez cel mai mult cu cele ce țin de acceptare, loving kindness.

Citește și: Asane pentru sănătatea coloanei vertebrale. Puntea de legătură între cer și pământ

Posibil și datorită faptului că fac și alte tipuri de sport, yoga pentru mine rămâne varianta conștientă. Practica mea personală este momentul în care mă conectez cu respirația, îmi testez limitele flexibilității și mă bucur de fiecare stare prin care mă trec posturile. La sfârșitul practicii mă simt eliberată, ușoară.

Cred că yoga ar aduce schimbări la nivel individual care s-ar reflecta și la nivel de comunități. Atât de multe lucruri din jurul nostru ne încurajează să nu fim conectați cu noi, cu corpul nostru sau cu oamenii din jurul nostru. Yoga ne-ar putea învăța cum să ne conectăm în mod autentic, cum să fim mai calmi, mai toleranți, empatici și, nu în ultimul rând, cum să ne pese de noi, de scopul nostru și de relații autentice.

Image
Monika-Pal-instructor-yoga

Iau câte ceva potrivit pentru mine de la mulți maeștrii și profesori de yoga. Yoga este atât de cuprinzătoare, de la filozofie până la exercițiile fizice, încât simt că nu am cum să urmăresc doar câteva exemple. Rezonez foarte mult cu filozofiile lui Sadhguru, îmi place modul în care Eddie Stern face conexiunea între yoga și știință și îmi place stilul de predare al profesorul meu, Mukesh Kothari.”

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook