Practica yoga mărește toleranța la durere | Yogasat Skip to main content
Practica yoga mărește toleranța la durere

Gradul de suportabilitate a durerii crește considerabil odată ce începem să practicăm yoga – Iată ce au descoperit oamenii de știință cu privire la această situație!

În cadrul întrunirii anuale a organizației American Pain Society s-a discutat despre “Yoga și durerile cronice – efectele opuse pe care acestea le au asupra materiei cenușii”.

Directorul de cercetare Catherine Bushnell a explicat, pe îndelete, cât de benefică este yoga atunci când vine vorba despre suferinzii de dureri cronice. Ea a declarat: “Tehnicile centrate pe conexiunea creată între minte și corp, precum yoga și meditația, contracarează efectele pe care durerea cronică le are asupra creierului.”

Tot Catherine a spus și că: “Materia cenușie din cortex se află în strânsă legătură cu toleranța la durere. Iar practicile precum yoga au un efect protector asupra materiei cenușii din creier.”

Indiferent de tipul durerii resimțite, trebuie să știi că durerea reprezintă modul prin care organismul ne transmite că ceva este în neregulă și că trebuie să luăm măsuri. Fiind conștienți de corpul nostru, de ce simțim, dar și de lumea din jur, și practicând, totodată, posturile specifice yoga, durerile vor fi, treptat, estompate.

Comenteaza cu Facebook