Roxana Dumitrescu: „Yoga mi-a deschis mult orizontul în ceea ce înseamnă iubire, acceptare, evoluție, relaționare. ” Skip to main content
Roxana-Dumitrescu-instructor-yoga

Roxana Dumitrescu practică yoga de 10 ani, și din 2016 este instructor yoga, diplomă obținută în Rishikesh, revenind în India în 2018 pentru a aprofunda practica.

Roxana practică și predă o yoga mai puțin comercială, orientată pe aprecierea unicității fiecăruia dintre noi, considerând că Yoga are un mesaj diferit pentru fiecare, în funcție de cât suntem dispuși să vedem.

Citește și: 7 greșeli comune în practica meditației

Mai multe despre Roxana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Namaste! Eu sunt Roxana, iar înainte de a spune despre mine că sunt instructor Yoga, mă consider mai degrabă a fi pasionată de un mod de viață conștient. Principiile yogine mi-au fost ghid în evoluția mea, în toate aspectele vieții. Am iubit poveștile și oamenii dintotdeauna, iar unul dintre motivele pentru care am ales acest parcurs a fost pentru a da mai departe ceea ce pentru mine a devenit adevăr. Am obținut prima diplomă de instructor atestat Yoga în 2016, în Rishikesh (200h). În 2018 m-am reîntors în India pentru aprofundarea studiului și am obținut certificarea pentru nivelul avansat , în Goa (300h).  După prima călătorie în India, parcursul vieții mele s-a schimbat complet, iar prin ceea ce predau la clase sau în Retreat-uri încerc să aduc un pic din ceea ce am descoperit în călătoriile mele și să arăt că Yoga este dincolo de ceea ce se vede pe youtube sau instagram. Practica în sine începe abia după ce încheiem sesiunea de pe salteluta.  

Image
Roxana-Dumitrescu-instructor-yoga

Practic Yoga de aproape 10 ani, însă la nivel real cu tot ceea ce presupune Yoga ca și principii de viață, dincolo de asane, din 2016. 

În primul rând, Yoga mi-a salvat viața în multe sensuri. Prin studiul aprofundat și prin adoptarea principiilor Ayurveda în viață de zi cu zi, mi-am recuperat sănătatea fizică. Yoga mi-a deschis mult orizontul în ceea ce înseamnă iubire, acceptare, evoluție, relaționare. 

După ce am început să practic la modul conștient, mi-a devenit foarte clar faptul că sufletul exprimă unic, iar din acel moment nu m-am mai luptat cu mine, cu ceilalți, cu viața. Am început să celebrez exact ceea ce ascundeam cândva.

Cred că introducerea Yogăi încă din primii ani de viață ne-ar scăpa de multe drumuri la diverse terapii în anii de mai apoi, ne-ar învăța mult mai ușor cine suntem și de ce am venit aici.

Image
Roxana-Dumitrescu-instructor-yoga

Practica pe salteluța este aproape zilnică, în funcție de cum simt să stau cu mine și să integrez provocările care apar. Uneori simt să mă exprim prin intermediul asanelor, alteori să mă ascult prin meditație, să lucrez cu mantrele, să jurnalizez, sau să creez ceva prin prezența mea deplină. 

Practic și predau o yoga mai puțin comercială, orientată pe aprecierea unicității fiecăruia dintre noi și pe înțelegerea faptului că în spatele a ceea ce se vede sau se simte într-o postura, stau emoții, convingeri și experiențe. Yoga are un mesaj diferit pentru fiecare, în funcție de cât suntem dispuși să vedem.

Practic diferite forme de meditație din yoga tradițională. Mi-am creat o disciplină zilnică din asta, dar sunt flexibilă în ceea ce privește “uneltele” folosite, momentul zilei sau timpul efectiv alocat. Dacă ar fi să fac un top al meditațiilor cu care rezonez foarte bine, ar fi walking meditation, meditația respirului conștient și Vippasana.

Image
Roxana-Dumitrescu-instructor-yoga

De la un timp, mai exact de doi ani, am început să fiu mai mult interesată să îmi ascult și urmez vocea interioară, atât în practica mea cât și în ceea ce predau;  îmi sunt foarte apropiați doi dintre profesorii întâlniți la școlile din India de la care îmi inspir uneori practica, îmi iau informațiile sau răspund la unele întrebări. În general apreciez munca tuturor celor care dau mai departe adevărurile profunde ale acestei practici.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook