Sav Gabriela Ramona: „Yoga este un proces continuu și nelimitat.” Skip to main content
Sav-Gabriela-Ramona

Sav Gabriela Ramona a început inițierea în yoga în urmă cu 9-10 ani ți din 2021 a început să și predea. De 27 de ani locuiește în India și de 8 ani a întâlnit aerial yoga, yoga pe care o și predă.

Prin yoga, Gabriela a învățat să diferențiez între lucrurile importante și cele nesemnificative, și de asemenea unde și când se merita să își implice energia. De asemenea pentru ea, yoga reprezintă acel spațiu doar al ei, unde regăsește puterea de a înfrunta cu calm evenimentele de zi cu zi și de a merge mai departe.

Mai multe despre Gabriela în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Image

Am început inițierea în yoga în urma cu 9-10 ani, dar am hotărât să-mi oficiez practica abia în 2021. Diploma de instructor de Yoga și de Aerial Yoga am obținut-o la unul din institutele de yoga din Rishikesh - India .

Mă numesc Sav Gabriela Ramona am 44 de ani, locuiesc în India de 27 de ani - o poveste mai lungă , dar fiindcă interviul este despre yoga mă voi limita doar la o scurtă descriere - am venit prima dată în India cu o bursa de studii ( limba Hindi și Dans clasic indian) după care mi-am continuat destinul aici căsătorindu-mă și întemeindu-mi familia în India.

Nu pot spune ca am fost adepta yoga (nu a laturii conștiente) de la “ începutul începutului “ , cu toate ca am fost întotdeauna pasionata de fitness , dans și în general de tot ceea ce ține de mișcare și menținerea sănătății fizice. Aerial yoga am descoperit-o cu vreo 8 ani în urma împreună cu fiul meu și m-am auto inițiat din diferite.

materiale. Felul în care practica yoga este percepută diferă de la persoana la persoană. Pentru mine yoga reprezintă acel spațiu doar al meu, unde regăsesc puterea de a înfrunta cu calm evenimentele de zi cu zi și de a merge mai departe, unde mă “repar “ fizic și emoțional și unde îmi pot crea echilibrul între control și “let go“ (acceptare aș putea spune).

Image

Yoga mi-a schimbat modul de viață atât din punct de vedere fizic dar și mental și emoțional . Practica fizica și cea conștientă se completează reciproc în egală măsură. Prin yoga am învățat să diferențiez între lucrurile importante și cele nesemnificative, și de asemenea unde și când se merita să-mi implic energia. De cele mai multe ori omul are tendința să se consume inutil. Practica yoga te face să realizezi unde trebuie să-ți prezervi propria energie . Yoga este un proces continuu și nelimitat (ca și spălatul pe dinți ) cât timp dorești să fii bine, practici, când nu mai vrei, poți renunța .

Încerc sa fiu consecventă în practică și sa practic în fiecare zi, nu e întotdeauna posibil, dar în general nu iau pauza mai mult de 2-3 zile la rând. Alternez între “ active meditation “ , meditație care poate incorpora mișcare și controlul respirației combinata cu “chanting” sau “sound meditation”, și “ thoughtful meditation” - meditație în care îmi resetez gândurile de apreciere, gratitudine, creativitate și care se practica în perioada “ Brahma Muhurta“ cam cu o ora înainte de răsăritul soarelui . În general prefer sa meditez 15-20 min.

La început făceam doar yoga “sportivă”, în general publicul asta înțelege că înseamnă practica yoga și aceeași idee o aveam formată si eu. A fost nevoie de un eveniment (legat de sănătate ) drept “turning point “/ “moment decisiv “ care sa mă determine să-mi îndrept studiul și spre latura holistica a practicii și de aici de fapt s-a schimbat tot conceptul despre ce înseamnă yoga pentru mine.

Cred că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă. Cu siguranța oamenii ar fi mai toleranți unii față de alții , mai puternici in orice fel de circumstanțe și mai sănătoși din toate punctele de vedere.

Image

Exista o grămada de maeștri renumiți în lume , Încerc sa urmez orice învățătură care rezonează cu ceea ce gândesc eu , indiferent de la ce maestru ar veni , renumit sau nu . “Gust “ de la fiecare , dar “ absorb” doar ce consider ca este logic ( “ makes sense”). Conceptul de “blind follower “ nu rezonează cu mine .

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook