Sebastian Tarpan: „În interiorul meu există o lumină care pâlpâie și care tânjește după atenția mea” Skip to main content
Sebastian-Tarpan-yoga

Pentru Sebastian Tarpan Yoga reprezintă calea către conștientizarea aspectelor profunde ale vieții. Practică meditația în fiecare dimineața și, în limita timpului disponibil, continuă cu câteva tehnici de respirație, urmate de o scurtă practică fizică, toate acestea aducându-i o minte mai limpede și liniștită.

Vezi aici colecția de saltele eco friendly YogasatShop.ro

Mai multe despre Sebastian în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Pentru mine Yoga reprezintă calea către conștientizarea aspectelor profunde ale vieții și posibilitatea de a mă scufunda în mine însumi. Atunci când calc pe salteaua de yoga simt că fac un pas către liniștea mea interioară.

Image
Sebastian-Tarpan-yoga-asane

Practic yoga de puțin timp, dar urmările sunt atât de profunde încât parcă o practic de o viață. Primele efecte au fost la nivel fizic, în sensul că am devenit mai flexibil și m-am simțit din ce în ce mai bine în corpul meu. Apoi am început să am mai multă încredere în mine, să nu îmi mai impun singur limite și să îndrăznesc să visez. Concentrarea pe durata execuției tehnicilor de respirație sau a asanelor m-a ajutat să înlătur acel zgomot de fond care mă împiedica să am o minte limpede și liniștită, iar tehnicile de relaxare m-au detensionat la cel mai profund nivel, fizic și mental. Ulterior am experimentat beneficiile meditației și am început să realizez că sunt mai mult decât trup, minte și sentimente, că în interiorul meu există o lumină care pâlpâie și care tânjește după atenția mea!

Citește și: Diferite tehnici hinduse de meditatie si beneficiile lor

Schimbarea modului de viață este inevitabilă dacă începi să practici yoga la modul serios. Am devenit mai conștient si mai selectiv cu ceea ce mănânc, ceea ce vorbesc, gândesc, simt, cu ce oameni aleg să comunic. Am dedicat o parte din ce în ce mai mare din timpul meu liber studiului și practicii yoga, cărților si filmelor legate de evoluția spirituală în general, ”profitând” și de limitările impuse de pandemie în ceea ce privește viața socială. De asemenea, am profitat de oportunitatea de a da mai departe beneficiile practicilor yoga către un grup de oameni minunați creat în jurul Mădălinei Mănescu & Yugen-AI Buzau.

Alarma ceasului meu biologic sună aproape în fiecare dimineață la ora 6 și mă trimite pe saltea unde încep cu o meditație și, în limita timpului disponibil, continui cu câteva tehnici de respirație, urmate de o scurtă practică fizică. În plus față de practica individuală au fost clasele la studio, iar acum clasele online pe care le țin săptămânal. Consider însă că practica yoga nu începe și nu se termină pe saltea! Pranayama, anumite asane, mantrele, mudrele, tehnicile de relaxare si chiar meditatia  pot fi experimentate oriunde și oricând simți că ai nevoie de beneficiile lor.

Image
Sebastian-Tarpan-yoga

Swami Vishnu-Devananda, fondatorul ”True World Order”, organizație dedicată instruirii a cât mai multor viitori lideri și cetățeni responsabili în disciplinele yoghine, a declarat la un moment dat : ”Dacă nu există pace interioară în indivizii societății noastre, nu poate exista pace în societate!”. Cred sincer că pandemia și efectele ei pe care le resimțim din plin în prezent sunt o atenționare severă prin care ni se cere să ne corectăm modul de viață atât la nivel de individ, cât și la nivelul intregii societăți umane! Este momentul să acordăm mai puțină atenție bunăstării materiale și ego-lui în detrimentul naturii, compasiunii și sinelui spiritual. Yoga în școală  ar fi o șansă uriașă pe care am acorda-o viitorului, iar yoga la locul de muncă o șansă pentru un prezent destul de zdruncinat.

Practica mea de început a fost o yoga "sportivă" care a evoluat cu timpul către o yoga conștientă. Am urmat cursul de instructor yoga 200H TTC de la Fitness Scandinavia, unde am avut două profesoare extraordinare - Veronica Miona si Denis Dochioiu și unde m-am format în special în Hatha Yoga. Ulterior am simțit nevoia de mai mult și m-am înscris în programul de mentorat al lui Denis Dochioiu, program care mi-a lărgit considerabil orizontul și m-a condus către o practică integrativă (meditație, pranayama, mantre, asana, tehnici de curățare energetică, etc.).

Îl urmăresc cu atenție și multă plăcere pe Sadhguru pe care îl percep ca pe un guru al vremurilor noastre, dar deocamdată nu pot spune că am un maestru pe care încerc să-l urmez. Am în schimb un mentor în persoana lui Denis Dochioiu, de la care am învățat și sunt convins că o să mai învâț multe lucruri extraodinare!”

Namaste!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică 

Comenteaza cu Facebook