Shalabhasana sau postura lăcustei Skip to main content
femeie-salabhasana

Shalabhasana este cunoscută și sub numele de postura lăcustei.  Ajută la creșterea circulația sângelui în tot corpul, aducând energie și vitalitate. Shalabhasana este, de asemenea, foarte bună pentru durerile de spate. Această asana reduce rigiditatea spatelui și face coloana vertebrală flexibilă.

Citește și: Yoga si nivelul de colesterol din sange

Cum se execută Shalabhasana

 1. Întindeți-vă pe burtă, cu bărbia pe podea, picioarele apropiate și brațele sub bazin, în zona inghinală
 2. Strângeți coapsele și fesele, închizând Mula Bandha și apăsați osul pubian în jos în podea.
 3. Inspirați și ridicați picioarele, capul, pieptul și brațele de pe podea. Întindeți degetele de la mâini și de la picioare și coroana capului. Păstrați gâtul în linie dreaptă cu coloana vertebrală. .
 4. Lăsați umerii în jos și împingeți pieptul în față. Păstrați picioarele, fesele și mula bandha ferme.
 5. Respirați și rămâneți în asană pentru 2-6 respirații.
 6. Pentru revenire: expirați și coborâți încet pieptul, capul, brațele și picioarele pe podea. Întoarceți capul într-o parte, așezați brațele de-a lungul corpului și odihniți-vă. Balansați șoldurile dintr-o parte în alta pentru a elibera orice tensiune în partea din spate.
Image
femeie-Shalabhasana

Beneficii Shalabhasana:

 • Crește circulația sângelui.
 • Ajută la reducerea greutății.
 • Coloana vertebrală și coapsele devin mai flexibile.
 • Aciditatea, indigestia pot fi ameliorate
 • Crește puterea memoriei.
 • Poate ameliora problemele urinare și saliva excesivă.

Contraindicații: leziuni recente sau cronice la spate, brațe sau umeri, sarcină, menstruație sau intervenții chirurgicale abdominale recente.

Vezi colecția aici de saltele YogasatShop.ro

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să includeți o încălzire de 10 minute înainte de practica asana. Vă ajută corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și să vă netezește articulațiile. Indiferent dacă sunteți începător sau practicant avansat, asigurați-vă că faceți încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică 

 

Comenteaza cu Facebook