Svetlana Zhur: „Practica yoga m-a schimbat complet.” Skip to main content
Svetlana-Zhur-instructor-yoga

Svetlana Zhur are peste 1000 de ore de studiu yoga internaționale cu profesori din Anglia, India, Thailanda, Hong Kong fiind, de asemenea licențiată și în psihologie  la Universitatea York din Toronto. În prezent predă atât online, cât și offline la Studioul Goya din București, scopul ei fiind să își ajute clienții să își asculte propriul corp și să găsească echilibrul în ei însuși.

Vezi aici colecția de bețișoare parfumate 100% naturale YogasatShop

Practica yoga a schimbat-o complet, de garderopă, dietă până la obiceiuri și programul zilnic. de asemnea, prin practica yoga a găsit puterea de a ierta oamenii și de a-i accepta pe toți așa cum sunt.

Mai multe despre Svetlana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Sunt un practicant dedicat și un instructor de yoga cu experiență, cu 1000 de ore de studiu certificate internațional. Am început să practic yoga în 2013 și în 2016 m-am înscris la primele mele 200 de ore de curs de formare a profesorilor, pentru a-mi aprofunda practica personală. La scurt timp după, am descoperit Hot Yoga și am terminat al doilea TTC de 200 de ore în Thailanda.

Image
Svetlana-Zhur-instructor-yoga

În 2017 am co-fondat și deschis Hot Yoga România Studio în București, România. Fiind o persoană neobosită („hard working”) și pasionată mi-am dedicat cea mai mare parte din timp și energiei studioului. A fost o călătorie minunată, dar din păcate, din cauza COVID, a trebuit să închid studioul.

În 2018, am finalizat și 300 de ore de formare vinyasa cu profesori din Londra, India și Hong Kong. Mai târziu, în 2019-2020, am finalizat un vinyasa TTC-300 intensiv la Londra cu Jason Crandell.

În prezent, predau yoga online, am clase private și țin cursuri la Studioul Goya din București.

Am absolvit cu onoare la Universitatea York din Toronto cu o diplomă de licență în psihologie. Sunt căsătorită și am doi copii de 15 și 21 de ani.

Citește și: Ashtanga vs Hatha Yoga

Predarea yoga a combinat interesul meu înnăscut pentru explorarea minții umane și dorința de a ajuta oamenii și ași dezvolta abilități de comunicare, organizare și creativitate. Scopul meu principal este să-mi învăț elevii să-și asculte corpul și să-i ajut să găsească echilibrul în ei înșiși.

Image
Svetlana-Zhur-instructor-yoga

Practica yoga m-a schimbat complet. Am devenit mai fericită, mai încrezătoare în mine, mai calmă, mai înțeleptă și mult mai relaxată. Mi-am găsit puterea să-mi trăiesc viața așa cum îmi place. Am găsit puterea de a ierta oamenii și de a-i accepta pe toți așa cum sunt.

Yoga mi-a schimbat mult stilul de viață. Înainte, 5 am suna atât de înfricoșător :)))) acum, este un moment minunat când îmi place să mă trezesc și să-mi încep ziua. Mi-am schimbat complet dieta, garderoba, obiceiurile și programul zilnic. Nu mai ies târziu, prefer să stau acasă cu familia, să am o seară liniștită și să fac plimbări lungi prin pădure cu câinele meu (lucru pe care nu l-aș fi făcut niciodată înainte).

Image
Svetlana-Zhur-instructor-yoga

Practic yoga de 6 ori pe săptămână. Practic ashtanga yoga care este în primul rând o provocare fizică, dar prin practică zilnic o persoană poate ajunge la o stare de conștientizare profundă, făcându-i viața mai armonioasă, pașnică și completă. Nu practic zilnic meditația. Tipurile mele preferate de meditație, aș spune că este o practică a Iubirii și bunătății și a meditației Tonglen.

Cred că toată lumea ar putea beneficia de practică de yoga. Oamenii din zilele noastre nu se mișcă suficient și, de asemenea, nu își găsesc niciodată timp pentru ei înșiși. Chiar și o clasă de yoga pe săptămână ar îmbunătăți circulația sângelui, memoria și concentrarea. De asemenea, va îmbunătăți postura, ameliorând durerile de spate, precum și stresul din zona șoldurilor și umerilor (cele mai frecvente probleme a persoanelor care lucrează la birou). De asemenea, practica yoga îi va învăța pe oameni să respire. În mod normal, nu folosim întreaga capacitate pulmonară și, după vârsta de 50 de ani, capacitatea pulmonară poate scădea la 50% din utilizare. Practicile de respirație ar calma, de asemenea, sistemul nervos, ar diminua stresul, ar calma ritmul cardiac și ar scădea tensiunea arterială.

Image
Svetlana-Zhur-instructor-yoga

Urmăresc mulți profesori. Pentru a numi doar câțiva: Sharath Jois, Jason Crandell, Harmony Slater, Petri Raisanen, Sudhir Rishi.

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook