Umiran Iliescu: „prin yoga ajungem să ne recunoaștem.”] Skip to main content
Umiran-Iliescu

Umiran Iliescu provine dintr-o familie musulmană, iar prima ei întâlnire cu yoga a fost în copilărie, când a găsit o cărticică de yoga cu asane. Sub privirile mamei sale(profesor de educație fizică și sport) executa cu sârguință și curiozitate asanele.

În 2017 a deschis studioul de yoga Umi Yoga după ce a participat la cursuri și retraturi. În 2019 a urmat primul curs de instructori yoga, de 200 de ore, urmând apoi plecare în India, unde a participat la satsang cu Moji iar în acest an a terminat cursul de instructori yoga, nivelul 300 de ore.

Mai multe despre Umiran în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Yoga pentru mine a fost, este și va fi mod de viață, pasiune, echilibrul meu zilnic. M-am născut într-o familie musulmană, mama profesor de educație fizică și tata antreprenor, iar prima mea întâlnire cu yoga a fost in copilărie când am găsit o cărticică de yoga cu asane. Cum nu știam încă sā citesc, doar admiram pozele și executam cu sârguință asanele sub privirile îngăduitoare ale mamei. Această primă întâlnire a fost impregnată in mintea mea de copil, realizam posturile fără ghidare cu aceea curiozitate și flexibilitate specifică copiilor.

Timpul a trecut si evident m-am îndrăgostit, măritat și m-am stabilit  la casa mea. Acum împreună cu soțul meu avem doi băieți, pe care-i iubim enorm.

Image
umiran-iliescu-shiva

Pe  măsură ce timpul trecea simțeam că îmi lipsește ceva... viața m-a readus către yoga. A fost Cristina Barett, căreia îi mulțumesc frumos, cea care a reaprins in mine iubirea pentru yoga. Consecvent, timp de mai mult de un an și jumătate am practicat de 3 ori pe săptămână yoga. Familia mea a fost prima care a remarcat schimbarea.  Îmi amintesc și azi cu plăcere ca soțul meu spunea : “nu știu ce faceți voi acolo fetelor, dar vii acasă atât de liniștită, bucuroasă și cu chef de viata!”

Au urmat retreaturi cu practică yoga in 2017 ce au condus la schimbări, am făcut un pas mare și am deschis studioul Umi Yoga unde s-a predat yoga, pranayama, tai chi.  Concretizarea oficială a venit in februarie 2019 când am început la Constanta cursul de TTC200 teacher training course. Îmi dorisem enorm un curs de profesori de yoga, iar universul mi-a răspuns, prin profesorul de yoga Erica Nagy.

Cursurile au continuat împreună cu viața mea de familie și iată ca acum in decembrie 2020 termin, după aproape 3 luni, cursul de profesori de yoga nivelul 300 de ore.

Aceste 300 ore de yoga de practică, teorie, teste, meditație online au fost extraordinare, iar talentul lui Dana T de profesor a scos la iveală ceea ce inconștient știam, dar nu conștientizăm încă, că am aceea energie necesară într-o clasă de yoga.

Sunt bucuroasă acum să constat ca online-ul  deschide o nouă dimensiune a practicii și “sparge”  barierele impuse de vremurile care trăim. Avem acum acces la profesori internaționali, pot avea studenți oriunde din lume și ne apropie de prieteni aflați la distanța doar de un clic.

Au mai fost oameni cărora le mulțumesc și care au avut fiecare rolul lor in modelarea mea ca și practicant de yoga. Pană la a fi un yoghin mai e cale de parcurs.

Enumăr profesorii cărora le mulțumesc pentru răbdare, tenacitate și dăruire : Cristina Barrett, Dana Tupa,  Erica Nagy, Ana Popescu, Dana Sirca Petrescu, Ionela Roxana Spanache, Nadine Sharkey, Rachel Berryman.

Iubesc acești oameni care au darul de a ghida cu răbdare și de a transmite informațiile cu atâta naturalețe, micile vrăji făcute să-ți capteze atenția, să ne ghideze către cunoaștere.

O sursă de inspirație pentru mine sunt oameni celebri ca : Dalai Lama, Moogi, Sadhguru, Mantak Chia, Dr. Bruce Lipton care mi-au devenit mentori, mi-au influențat drumul in viață și mă ghidează prin învățăturile lor. Pe unii am avut norocul să-i întâlnesc : Moogi in Tiruvanamalai India si Mantak Chia, in Constanța, la un seminar întreg.

Image
umiran-iliescu-clasa-yoga

Experiența întâlnirii lui Moogi in India, Tiruvanamalai, a fost extraordinară , satsang-ul la care am participat și întâlnirea pe strada a fost pur și simplu revelatoare, de neuitat, discuțiile cu el și căldura omului conștient de ceea ce reprezinta pentru noi, dar inca ancorat in realitate, simplu in purtare ce m-a impresionat. M-a privit in ochi cu căldură și cumva de la egal la egal, ii privea pe oameni fără aroganta, doar cu înțelegere și multă căldură. Discuțiile îmi vor rămâne pentru totdeauna in memorie și inima.

Toată experiența India: New Delhi,  Varanasi, Tiruvanamalai, Auroville este și acum pentru mine de neuitat, cu o practica yoga in locuri ale căror energie este înaltă, cumva de reîntoarcere a mea la casa sufletului.

Primul meu profesor a fost mama, care cu o  răbdare fără de margini m-a crescut și  modelat. Am fost un copil linistit, foarte dificil in același timp, curios, încăpățânat, mereu avid de noi informații, am și rămas la fel. Aceasta caracteristică m-a ajutat enorm in multe privințe in viață sa rămân canalizată  pe ceea ce-mi doresc și anume sa împărtășesc oamenilor aceasta cale yoga ce te schimba și te aduce in casa sufletul tău.

Aceasta legătură cu sinele nostru, pe care mulți dintre noi pe parcursul vieții o mai pierdem, prin yoga ajungem să ne recunoaștem, ne întoarcem la noi înșine, amintindu-ne cine suntem, înțelegându-ne mai bine.

Practica mea personală mă transformă zilnic. Iar să predau oamenilor împărtășind cunoștințele mele îmi aduce bucurie și satisfacție, e o onoare sa îi ajut pe oameni sa se cunoască, să-și aducă sănătate si bucurie in corpul lor.

Namaste!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică

Comenteaza cu Facebook