Yoga: beneficiile sale pentru bolnavii de cancer Skip to main content
Yoga: beneficiile sale pentru bolnavii de cancer

In clinicile de peste Ocean, yoga este deja folosita pe post de terapie in timpul tratamentului pentru mai multe forme de cancer. Beneficiile pe care aceasta practica le are sunt mai mult decat ideale pentru persoanele diagnosticate cu o asemenea afectiune.

Practica hindusa veche de mii de ani presupune atat asane, adica posturi fizice, cat si exercitii de relaxare fizica si mentala, precum si exercitii de respiratie si meditatie. Studiile facute in ultimii ani au confirmat efectele pozitive pe care practica aceasta le are asupra sanatatii.

De ce este yoga benefica pentru bolnavii de cancer

Yoga ajuta practicantul sa isi linisteasca mintea, sa isi mentina flexibilitatea si, in cazul bolnavilor de cancer, sa estompeze simptomele bolii ori efectele adverse ale tratamentului urmat. Oboseala, insomnia si durerile pot fi combatute prin practica hindusa, care are abilitatea de a spori calitatea vietii.

Printre beneficiile practicii yoga pentru bolnavii de cancer se afla urmatoarele:

Combate insomnia – pacientii diagnosticati cu cancer sufera adesea de tulburari ale somnului. Studiile facute de catre oamenii de stiinta au dovedit faptul ca aceasta practica indiana, practicata constant, imbunatateste calitatea somnului.

Reduce anxietatea – pacientii diagnosticati cu boli precum cancerul pot suferi de anxietate generalizata ori de fobii specifice, pe care le pot estompa insa practicand yoga in mod regulat.

Citeste si: 20 de beneficii pe care studiile confirma ca yoga le are

Amelioreaza durerile – yoga amelioreaza durerile, asa ca pacientii care sufera de cancer pot folosi aceasta practica pentru ameliorarea durerilor cauzate de boala.

Reduce stresul – afectiunile grave precum cancerul pot cauza stres, insa yoga ajuta la mentinerea echilibrului psihic si elimina stresul. Studiile de specialitate au dovedit ca aceasta reduce secretia de cortizol, cunoscut si sub denumirea de hormonul stresului.

Yoga poate ajuta la ameliorarea simptomelor specifice cancerului ori tratamentului pentru aceasta boala, imbunatatind astfel calitatea vietii pacientului. De aceea, medicii sfatuiesc adesea pacientii bolnavi de cancer sa practice in paralel cu tratamentul pe care il urmeaza.

Este necesar ca pacientul sa se consulte cu medicul oncolog inainte de a practica yoga intrucat exista unele situatii in care pacientul trebuie sa fie precaut, iar medicul este cel in masura sa ii ofere cateva ponturi de pret.

Comenteaza cu Facebook