3 asane pentru tonifierea pieptului Skip to main content
3 asane pentru tonifierea pieptului

Yoga contribuie la sporirea flexibilitatii corporale, dar si la tonifiere, pentru un organism armonios, care sa permita armonizarea cu mentalul. Totusi, grasimea de pe piept este dificil de inlaturat, iar muschii sunt dificil de tonifiat. Atat femeile, cat si barbatii, sunt interesati de un piept frumos si ferm.

In acest sens, yoga poate fi de mare ajutor, fiind mai eficienta, in timp, decat sportul. Posturile yoga sunt excelente pentru reducerea grasimii pectorale, cat si pentru sculptarea toracelui si antrenarea masei musculare.

CITESTE Cele cinci rituri tibetane, secretul tineretii si al longevitatii

Combina aceste asane, in practica ta zilnica, pentru tonifierea zonei pectorale, in special, cat si a intregului organism.

tadasana

Tadasana sau postura muntelui

Aceasta asana este foarte benefica mai ales pentru femei, deoarece contribuie la mentinerea sau imbunatatirea fermitatii tesuturilor pectorale. Se mentine postura timp de 6-10 respiratii. Se repeta de 4-8 ori.

tree pose

Vrikshasana sau postura copacului

Aceasta asana este ideala pentru micsorarea bustului si tonifierea muschilor pectorali. De asemenea, contribuie la fermitatea muschilor picioarelor. Se incepe cu picioarele apropiate, preferabil cu mainile in fata pieptului, in Namaskar Mudra. Se ridica piciorul drept si se indoaie lateral, sprijinindu-l pe piciorul stang. Se mentina postura cat mai mult. Se repeta de 4-6 ori, ridicand fiecare picior, alternativ.

CITESTE 5 asane pentru rezistenta, forta si vitalitate

paschimottanasana

Paschimottanasana sau postura in sezut cu aplecare inainte

Paschimottanasana deschide pieptul, intinde si lucreaza muschii pectorali, reducand tensiunea acumulata in aceasta zona. Se incepe din pozitie sezut, cu picioarele intinse in fata. Se apuca egetele picioarelor cu mainile, mentinand genunchii si picioarele intinse. Se mentine timp de 1-2 minute. Tonifica si muschii picioarelor.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

*In februarie 2020 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

Comenteaza cu Facebook