Alexandra Chiriță: „Yoga m-a ajutat enorm să mă descopăr” Skip to main content
Alexandra-Chiriță-yoga

Alexandra Chiriță a descoperit Yoga acum 7 ani,  invitată de o prietenă la o clasă de yoga. În acești ani poate spune că yoga i-a schimbat foarte mult viața, practica devenind acum un mod de viață. În prezent colaborează cu un after-school și observă faptul că cei mici sunt atrași de partea de mindfulness, meditație și mișcare fizică.

Vezi aici colecția de perne de meditație premium YogasatShop.ro

Mai multe despre Alexandra în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Am descoperit Yoga acum 7 ani, invitată fiind de o prietenă la o clasă de Yoga, care, pe atunci, era susținută la o sală de fitness de cartier, din Timișoara. M-am dus pentru că am fost foarte curioasă. Știam foarte puține despre ceea ce reprezintă Yoga în era modernă și mai mult despre Yoga din punct de vedere filozofic, ca bun cultural străvechi. Am ajuns în 2016-2017 într-un punct în care simțeam că nu mă mai încadrez pe nicăieri. Mă aflam atunci în Londra și am decis că eu trebuie să mă duc singură în India. Ajungând în anul 2020, Yoga m-a ajutat enorm să mă descopăr.

Image
alexandra-chirita-natura

Citește și: Tehnici de meditatie care iti vor imbunatati practica

Yoga mi-a schimbat viața foarte mult. Am devenit conștientă că, în primul rând, este important ce mâncăm. De hrana care se transformă în gânduri. M-a ajutat să îmi descopăr pasiuni și abilități pe care nu credea că le am și să trăiesc aproape doar de pe urma acestei practici.

Cred că yoga ar aduce schimbări semnificative în lume dacă ar fi practicată atât în școli cât și la locul e muncă cu siguranță! Eu colaborez cu un after-school din mediul privat și copiii sunt atrași de partea de mindfulness, meditație și mișcare fizică. Și, până în pandemie aveam programul de lunch-break Yoga, fizic, la studioul pe care îl dețin, dar și în cadrul ședințelor privat, la locul de muncă al clienților. Colaborez și cu un important centru de fitness și wellness din oraș și, una dintre locațiile lor, se află într-un business center unde, tot înainte de pandemie, mă întâlneam de două ori pe săptămână cu clienții din segmentul business, la clasele de Office Yoga.

Citește și: Perna de meditaţie, un accesoriu important pentru practicanții de yoga

Sinceră să fiu, ceea ce practic cred că este un amestec între yoga „sportivă” și yoga conștientă. Practicile pe care eu le ghidez sunt de tip Hatha Yoga, după indicațiile Iyengar, în care se spune că mintea este cea mai grea Asana de ajustat. Dar, în special în perioada aceasta a anului, ghidez clase de Yin Yoga sau Restaurative și îmi place foarte mult libertatea pe care o ai la crearea unei secvențe de Vinyasa Flow Yoga. Consider că avem nevoie de un amestec pentru a ne adapta secolului în care trăim.

Image
alexandra-chirita-yoga-asane

La începuturile practicii mele m-am uitat și eu la cei care și-au făcut un renume în acest domeniu. Majoritatea profesorilor veneau din Occident, în special din SUA. Pe măsură ce am participat la diverse cursuri și workshop-uri, energia mea a rezonat cel mai bine cu învățăturile transmise de către B. K. S. Iyengar, pe care eu le-am primit mai întâi din partea unor oameni deosebiți din Serbia, dar și din România. Dacă înainte, un maestru își alegea o mână de discipoli, care ar fi urmat calea toată viața lor în căutarea iluminării, acum, „discipolii” sau, mai bine zis, practicanții își aleg maestrul. Cel mai bine este s facem cum simțim pe moment. Încerc să nu urc pe nimeni pe un piedestal, cu atât mai puțin pe mine și să mă bucur și să primesc din experiența fiecăruia/fiecăreia.”

Namaste!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică 

 

Comenteaza cu Facebook