Ana Savovici: „Yoga pentru mine înseamnă pasiune, stare de bine, dăruire.” Skip to main content
Ana-Savovici-instructor-yoga

Ana Savovici a început practica yoga în urmă cu 3 ani și jumătate datorită durerilor provocate de hernia de disc. După prima ședință de yoga a simțit că se poate odihni iar în timp, prin practică durerile ei au dispărut complet. Pe lângă eliminarea durerilor de spate, Ana a eliminat și 14 kg, a devenit mai flexibilă și mai relaxată mental.

Ana este instructor yoga de 2 ani și predă atât online, cât și la sala Yin Yoga și Hatha Yoga de 3 ori pe săptămână.

Mai multe în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga pentru mine înseamnă pasiune, stare de bine, dăruire. Am descoperit yoga și mă simt ca și cum mi-am descoperit menirea și calea în aceasta viață. 

Image

Citește și: Manual de Pranayama. Recomandari si bazele practicii.

M-am apucat de yoga în urmă cu 3 ani și jumătate, după un diagnostic ce avea menirea să-mi limiteze foarte mult posibilitatea de mișcare: doua hernii de disc lombare și un picior pe jumătate amorțit. Așa am ajuns la o clasa de yoga, în urma căreia s-a produs miracolul: nopțile mele neliniștite, dureroase, în care dacă apucam să dorm 4-5 ore s-au evaporat: am dormit neîntoarsă, de seara până dimineața iar mintea și corpul meu au devenit dependente de yoga. În ultimii doi ani de când am devenit și instructor yoga, practica zilnica a anumitor asane m-au scăpat definitive de durerile de spate. Practic, nici nu-mi mai aduc aminte cum este aceasta durere, cum se simte.

Yoga mi-a schimbat viața atât în plan fizic, cât și subtil. Am slăbit 14 kilograme, am devenit flexibilă și relaxată mental. Transformarea a fost conștientizată mai întâi de prietenii mei, care mereu îmi spuneau “cât te-ai schimbat” apoi de mine. Din momentul conștientizării schimbării, am devenit propriul meu observator, ceea ce m-a făcut sa fiu conștientă de momentul prezent al vieții mele, iar experiența aceasta este înălțătoare.

Practic yoga zilnic pentru mine, poate 20-30 de minute, meditația și pranayama. În sala, împreună cu participanții sau online, am trei cursuri pe săptămâna,  de Yin și Hatha yoga.

Image

N-am niciun dubiu ca Yoga ar face lumea în care trăim mai buna. Aș introduce yoga în școli, în centrele de recuperare medicala (oncologie, pentru pacienții cu Scleroza Multipla și cu sindrom Down – acestea sunt unele dintre proiectele mele pentru a aduce un strop de seninătate și relaxare persoanelor greu încercate de viață).  Pentru școlari și preșcolari, yoga ar fi o forma excelentă de mișcare. Un exemplu în acest sens este fetița mea cea mare, care merge cu mine la clasele de yoga și reușește la cei 6 ani să stea atentă și relaxată timp de 90 de minute. Mai mult, în ultima vară a mers în retreaturile organizate de mine și prietena mea și este super încântată. Iar eu observ la ea schimbarea. Este mai atenta la ce se afla în jurul ei, și cu siguranță o viitoare practicantă de yoga deoarece este pasionată și ea la rândul ei.

Citește și: Sadhguru: Hatha yoga este stiinta asanelor. Yogasanele nu sunt exercitii, sunt procese foarte subtile de a manipula energia.

La începuturile mele ca și yoga-teacher, practicam o yoga sportivă, în schimb, drumul meu s-a îndreptat către o yoga conștientă, cu efecte atât in plan fizic cat si subtil. 

Image

Ca și maeștrii spirituali pe care îi urmez pe Travis Eliot.. îl ador.. apoi Sadhguru, pe care l-as asculta mereu, fără întrerupere.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook